lauantai 18. huhtikuuta 2020

Korjauskirjontaa


Tiedätte varmaan ne 5-Minutes Crafts, Amazing Crafts yms... -videot, joissa käden käänteessä saadaan aikaan hieno lopputulos? Sellaisen videon innoittamana lähdin kohti korjausompelua. Paitsi, ettei homma ollut aivan 5 minuutin pikapläjäys. Ensinnäkin reikien korjaaminen on jotenkin tympeää hommaa ja toimeen tarttumista täytyy yleensä odotella pitkän aikaa. Usein viikkoja. Nytkin oli korjattavia leggareita siunaantunut jonoon jo kaksin kappalein. Tänään päätin vihdoin tarttua härkää sarvista. Pinterestistä bongailin hauskan näköisiä reiän paikkausmenetelmiä kirjomalla. Piti olla sellainen tuosta nuin vaan -pikapläjäys. Oranssit leggarit ajattelin korjata mustalla, koska niissä oli mustaa tehosteena muutenkin lahkeissa. Pykäpisto on entuudestaan tuttu menetelmä ja päätin tehdä tämän videon innoittamana kohdasta 00:34 alkavan tutorialin mukaisen pykäpistopaikkauksen. Teinkin. Vaan tulipa ihan susiruma "koppakuoriainen". Purin pois.


Ensinnäkin tuo musta lanka oli liian paksua tähän käytettäväksi ja toiseksi tajusin myös, että trikookangas kirjaillessa venyy hirmuisen rumaksi reiän ympärillä. Tuosta nuin vaan -pikakorjaus otti heti takapakkia, kun tuota mustaa järjettömän rumaa lankamöykkyä lähti purkamaan (onneksi mustaa lankaa on aina niin miellyttävä purkaa...) Purkuepisodin jälkeen meinasin heittää kirjailulangat jo nurkkaan. Silitin reiän taakse paksuhkon liimakankaan ja tein tuohon reiän päälle tuollaisen pikasyherön oranssilla langalla. Vaan teinpä senkin sitten lopulta niin ruman, että pakkohan sekin oli peittää. Samaisen videon kohdasta 02:02 otin malliksi tähtikuvion, joka lopulta tuon taakse silitetyn tukikankaan jälkeen osoittautuikin suht simppeliksi malliksi. Merkkasin lyijykynällä tähden kärkipisteet ja lopulta homma alkoi sujua aika sutjakkaasti. Samalla metodilla kirjoin sinisten leggareiden reiän umpeen.


Täydellisiä ei näistäkään tähdistä tullut, mutta leggareiden omistaja itse oli kovin tyytyväinen. Näillä mennään taas hetken aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti