sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Hauki on kala

 

Tilasin joulun alla Paapiilta Hauki-trikoota kahdessa eri värissä. Papan ja poikani yhteinen harrastus on kalassa käyminen, joten ompelin Hauki-kankaasta kalamiehille samistelupaidat pukin konttiin. Myös mieheni sai tuollaisen vihreän haukipaidan. Poikani pääsee siis kesällä samispaidoissa kalaan niin isän kuin papankin kanssa. Miesten paitojen kaava on piirretty mieheni vanhan teepparin pohjalta, poikani teepparissa käytin kaavana Ottobren Plain Basic -paitaa (OB 1/2019). Tuota turkoosia kangasta jäi vielä sen verran, että sain siitä ommeltua 2-vuotiaalle kummipojallemme synttärilahjan. Kummipojan paitaan testasin Paapiin kaavakirja lapsille -kirjasta Myyry-kaavaa. Silmämääräisesti vaikutti ihan pätevältä kaavalta, vaikkein paitaa ole vielä kummipojan päällä nähnytkään.


Nuo teepparimallit valmistuivat jo joulun alla. Tai melkein valmistuivat. Joululahjoja en voinut etukäteen koesovittaa ja kävi niin, että papan ja mieheni paidassa pääntiet olivat vähän turhan ahtaat. Sinänsä simppeli asia, pääntien suurentaminen otti aikansa, sillä saumurin hajoamisen myötä saapunutta kadonnutta ompelumotivaatiota joutui metsästämään jonkun tovin, vaikkei tuohon pääntien muokkaukseen edes käytetä saumuria! Lopulta nuo aikuisten teepparitkin valmistuivat siis vasta loppiaisena.

Uuden vuoden jälkeen sain viimein saumurinikin huollosta, ilmeisesti toinen yläsiepparin varsi oli katkennut, mikäli osasin tulkita oikein huoltomiehen hieroglyfejä. Nyt se joka tapauksessa toimii.

2 kommenttia: