sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Taika-sukat


Tyttäreni tilasi uudet ballerinasukat. Taas. Tuolla omasta päästä temmatulla sukkamallilla olen neulonut hänelle jo aiemmin kolmet sukat. Edelliset ballerinasukat ovat kuitenkin jo auttamattomasti pienet, sillä olivat jo valmistuttuaankin valmiiksi aika knaftit. Sitkeästi neiti on kuitenkin kiskonut jalkaansa noita minusta aivan liian pieniä ballerinasukkia. Näistä siis PITI tulla ballerinat, vaan ei tullut. Lankalaatikkoa penkoessa vastaan ei tullutkaan ainuttakaan sopivanvahvuista valkoista sukkalankaa (ilmeisesti olin kesällä ja syksyllä värjännyt ne kaikki). 😜 Aloitin siis vartta tuolla Nallen Taika-langalla. Järkeilin, että voisi kai se "ballerinakengässä" oleva sukka olla tuollainen kirjavakin. Tyttäreni oli toista mieltä, ballerinasukkiin sukan varsiosan tuli ehdottomasti olla valkoinen. No... Tein näistä sitten ihan tavalliset sukat.

Tuntui melkein hämmentävältä neuloa sukkia ilmaan minkäänlaista "jippoa". Ei kuviota, ei palmikoita, ei pintaneulekuvioita, ei tekniikkakikkailuja. Ihan vaan perussukkaa yhdellä ja samalla langalla, varresta aloittaen perinteisellä kantapäällä, perinteisin kärkikavennuksin. Toki Taika-lanka itsessään on kirjavaa ja tuo sukkiin vaihtelua, mutta teknisesti nämä olivat poikkeuksellisen simppelit sukat. Tyttäreni oli kuitenkin varsin tyytyväinen valittuun värimaailmaan ja näistä tuli saajalleen mieluiset. Ne uudet ballerinasukat siirtyivät edelleen jonon jatkoksi To do -listalle.

Nämä sukat tuli neulottua siis Novitan Taikasta (Nalle) kolmosen puikoilla 2o, 1n -joustinneulevarrella. Varteen luotu 57 silmukkaa, kantapään kavennusten yhteydessä muistaakseni kaventelin jalkaosasta muutaman silmukan verran pienemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti