maanantai 8. heinäkuuta 2024

Ullakon kätköihin unohtunut

 
Aiemmin kesällä ompelin Vallilan Helsinki-kuosista lahjakassin virkkaamalleni torkkupeitolle. Järkeilin silloin, että tuollainen reilunkokoinen kangaskassi olisi oikeastaan itsellekin aika näppärä. Sitä kun tulee pakattua mökki- ja rantakamoja usein niihin kaupan muovisiin kestokasseihin. Ullakkoa penkoessa vastaan tuli vanhaa Vallilaa. Veikkaisin. että lähemmän 10 vuotta sitten ostettua Tanja Orsjoen suunnittelemaa Nukkekoti kuosia. Kankaan reunassa vuosiluku 2006. Aivan niin pitkään se ei ole ullakolla marinoitunut, mutta liian kauan joka tapauksessa. Kangas oli laadultaan aika jämäkkää ja järkeilin, että se olisi passelia tuollaisen reilunkokoisen kassin ompeluun. Varmaan sille oli ostaessa ollut joku muu ajatus, mutta tässä vaiheessa ei enää mitään ideaa, miksi olen sen alunperin hankkinut.

Kangasta oli sen verran, että siitä sai juuri kaksi isoa kassia ommeltua. Toisen ompelin jälleen lahjakassiksi ystävälleni. Sinne sai pakattua mukavasti synttärilahjat ystävälle ja kesätuliaiset kummipojalle. 

Kangas on kyllä jämäkkää puuvillaa, mutta ei kuitenkaan ihan markiisikankaan paksuista, että ehkäpä en sitä latoisi aivan täyteen kaikkein painavinta tavaraa. Eiköhän tuo silti uimakamppeiden, kylpytakkien yms. sullomiseen ole aivan passeli kesäkassi. Kaavan pohjana tässä Vallilan sivuilta löytyvä kangaskassiohje, mutta vähän pienemmässä koossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti