keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Vanilijan sävyiset Keisarin morsiamet


Tiina Kuun suunnittelema Keisarin morsian malli on ollut Ravelryn "jonossa" jo jonkun aikaa. Malli julkaistu myös Ullassa 3/14. Sinänsä tuo Keisarin morsian nimi on näille sukille aika osuva. Mojovalla kurkkukivulla varustettu flunssa on hyvin vahvasti saavuttanut tämän neulojan ja varsinkin viime päivien aikana sukkien neulomisen lomassa on tullut juotua aika monta pannullista teetä. Välillä juurikin tuota Keisarin morsianta.


Koska kuvio itsessään on varsin runsas ja koukeroinen, halusin väreistä mahdollisimman neutraalit. Valmiissa sukassa tuo kuvio erottuu toivotulla tavalla, mutta neuloessa värien samankaltaisuus ei ainakaan nopeuttanut projektia. Vierekkäin kulkevista langoista oli tietyssä valossa välillä tosi vaikea erottaa tuliko puikolle koukattua nyt beige vaiko valkea lanka. No enpä tiedä, olisiko tuo neulominen tässä olotilassa muutenkaan niin ripeää ollut. Tuntuu, että kun pää on tarpeeksi täynnä räkää, ei sinne enää kovin montaa järjellistä ajatusta mahdu. Monimutkaisen neulekaavion seuraaminen oli siis kutakuinkin tämänhetkisen suorituskykyni ylärajoilla.

Mallin kiemuroista tuli mieleen vähän Vanilija-astioiden kuviointi. Ajatus väriyhdistelmään tulikin Pentikin Vanilija-sarjasta, kyseistä sarjaa kun löytyy tästä huushollista yksi vitriinillinen.


Alkuperäisestä mallista poiketen tein jalanpohjankin tuolla samalla kuvioinnilla kuin varsi ja jalan päällinen. Ohjeesta sovelsin ainoastaan tuon pääkuvion mallikerran, muuten sukka on sovellettu vanhasta muistista mutu-tuntumalla. Joskin tässä tapauksessa tuo mutu-tuntuma ei aivan osunut nappiin. Taitaa olla aikaa siitä, kun olen viimeksi neulonut 2,5 koon puikoilla ja kantalapun kerrosten määrässä oli hieman arpomista. Lopulta tuosta kantalapusta tulikin vähän turhan korkea ja kantaosa tuppaa menemään lyttyyn kantapään alle. :/


Kärkikavennukset tein kaventamalla joka toisella kierroksella 1. ja 3. puikkojen lopussa ja 2. ja 4. puikkojen alussa. Jäljelle jääneet silmukat on yhdistetty silmukoimalla. Kavennuksia olisi saanut olla muutama kierros enemmänkin, jottei kärki olisi jäänyt noin leveäksi, mutta sitten taas sukan pituus olisi kasvanut liian suureksi.


Lankana Novitan Nalle, puikot nro 2,5. Varressa 78 silmukkaa, jalkaosaan silmukkamääräksi kavennettu 74. Monessa käsityöblogissa on tänä talvena/keväänä törmännyt Silmukan saalistus -blogissa julkaistuun Kevään keskeneräiset -haasteeseen. Haasteen ideana on saattaa loppuun jokin kauan tekeillä ollut työ tai käyttää jokin kauan marinoitumassa ollut lanka. Tähän työhön kaivoin lankalaatikossani vuositolkulla pyörineen beigen Nalle-kerän. Sinänsä värissä ei mitään vikaa ole, mutta ei ole vain oikein sopinut mihinkään projektiin. Kuten lankavyötteestäkin näkyy, kerä ei ole aivan tuore. Nallen vyöte on tuosta mallista tainnut vaihtua jo ainakin kahteen, ellei peräti kolmeen kertaan.

1 kommentti:

  1. Kauniit sukat! Raikkaan väriset ja kaunista kirjoneuletta. En kuitenkaan löytänyt blogistasi aloituspostausta haasteeseen. Eli postaus, jossa esittelisit keskeneräiset työt/ohjeet tai langat, joilla osallistut haasteeseen. Näitä siis voi olla yksi tai useampi :) Kyseisen postauksen jälkeen lisään sinut osallistujien listalle ja keskeneräisten valmistuttua pääset osallistumaan kesällä järjestettävään arvontaan :) Mukavaa, että inspiroiduit haasteesta :)

    VastaaPoista