maanantai 20. maaliskuuta 2017

Sama kangas -kolme versiota


Kettukangasta tuli marinoitua kangaslaatikossa pitkään. Muistan hankkineeni tämän kankaan ensimmäisessä nettikaupasta tekemäni tilauksen yhteydessä. Piti ommella siitä tyttövauvalle jotain. Nyt tuo tyttövauva on 3-vuotias. Tulipahan viimein ommeltua. :) Innostuin lopulta kankaasta niin, että sain siitä kolme erilaista settiä.


Tyttärelleni lilasävyinen mekko. Kaava on modattu Ottobren (OB 3/2016) Paperplane mekosta. Muistin kaula-aukon alkuperäisessä mallissa olevan liian iso ja pienensin sitä takaa ja vähän edestäkin. Enemmän olisi saanut vielä pienentää edestä. Mekon yläosa on 98, helmaosan leikkasin koon 128 mekosta. Hihat sovelsin omasta päästä.


Kettukangasta päätyi tähän mekkoon lopulta vain etuosaan. Lilan trikoon kanssa toimii aika kivasti ja mekko oli käyttäjälleen mieluinen.


Siskontyttöni täyttää kohta yksi. Hänelle ompelin tunikamekon pinkeillä hihoilla. Kaava modattu Ottobren (4/2016) Two-In-One -mekosta. Tein pelkän mekon ilman alkuperäsimallin bodyosaa. Helmaan lisäsin vähän pituutta myös.

Alunperin tämä kangas löytyi kangaslaatikon uumenista viisivuotiaan poikani toimesta. Hän ilmoitti haluavansa siitä paidan. Hmmm... Ei olisi tullut äidille ensimmäisenä mieleen, mutta lopulta tästä kankaasta tuli tosi pirtsakka paita myös pojalle!


Tummansinisellä selällä ja hihoilla kankaan tunnelma muuttuu ihan erilaiseksi kuin pinkillä tai lilalla tehosteella. Kaavana Ottobren (2016/1?) Blaa Blaa -paita lyhythihaiseksi modattuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti