perjantai 3. maaliskuuta 2017

Shippou-sukat


Olin joskus poiminut Pinterestiin kaavion japanilaisesta shippou-kuviosta. Linkki ohjaa ristipistosivustolle, josta löytyy paljon muutakin kirjoneuleisiin sovellettavaa. Taannoin ompelin itselleni mekon, jossa on mustalla pohjalla harmaita rinkuloita. Mekkoa on talviaikanakin tullut pidettyä aika paljon neuletakin kanssa. Tuolle mekolle neuloin kaveriksi pitkävartiset mustaharmaat shippou-kuvioidut sukat.


Kärkikavennukset on tehty hieman epäsymmetrisesti neuloen aluksi joka toisella kierroksella 1. ja 3. -puikkojen viimeistä edeltävät silmukat yhteen sekä 2. ja 4. -puikkojen 2. ja 3. silmukka takaa kiertäen yhteen. Kavennusten loppuvaiheessa tein kavennukset ainoastaan sukan toiselle reunalle (huom! kavennukset peilikuvina eri sukissa), jolloin pikkuvarpaan puolelle syntyy jyrkempi kavennus. Kun sukan pituus on oikea, kärki on suljettu päättelemällä jäljelle jääneet silmukat huomaamattoman päätösreunan avulla. Ohjevideo löytyy Dropsin sivuilta.


Pitkävartisissa sukissa pohkeessa on aluksi 90 silmukkaa. Nilkkaa kohti kaventelin vartta vähitellen, kunnes jäljelle jäi 77 silmukkaa. Sukan takareunaan neuloin tuollaisen hieman "vetoketjumaisen kuvion, tällöin ei tarvinnut murehtia kuvion asettumista pienenevillä silmukkamäärillä. Kavennukset on tehty aina tuon "vetoketjukuvion" reunassa. Myös jalkapohjassa kulkee keskellä vastaavanlainen raita.


Lankana Novitan uutuus Venla. Lanka on melko ohutta ja tuntuu miellyttävältä neuloa. Jotenkin mukavampaa kuin vaikkapa perintesellä Nallella neulominen. Puikot nro 2,25.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti