maanantai 19. kesäkuuta 2017

MekkonenOmmellisen mekkokaava on ompelupiireissä ollut kovasti tykätty, joten pakkohan tuota oli itsekin kokeilla, kun äitini Suuri Käsityö -lehteä (SK 4/2017) selaillessa törmäsin kyseiseen kaavaan. Ja kiva mekosta tosiaan tulikin. Kangaslaatikossani on tosi pitkään marinoitunut tämä mustavalkoinen lintukangas. En edes enää muista tilasinko sen Poppanavakasta vai Jyväskylän kangaskaupasta, muistaakseni jommasta kummasta, mutta tuskin sitä aika päiviin on enää ollut edes saatavana. Kangas on melko ohutta ja laskeutuu kivasti, muttei ole kuitenkaan niin läpikuultava, mitä aluksi pelkäsin valkoisen pohjavärinsä vuoksi olevan. Mekosta tuli ehdottomasti yksi kesän lempivaatteista!


Tykkään kovasti kankaan kuosista, mutta vähän taas jännitti kuviokohdistusten osuminen mekon ensimmäisellä sovituskerralla. Pelkäsin tuota rinkulaa vasemman rinnan päällä, kuvion ollessa 5 cm alempana olisi varmaan päätynyt kotimekoksi. :)

Kaula-aukon ja hihansuiden käänteet tein ensimmäistä kertaa niin, että pelkästään taitoin kankaan nurjalle ja tikkasin käänteen kaksoisneulalla  Ainakin tällä kankaalla toimi. Reunasta tuli siisti ja tekniikka oli helppo ja nopea. Ehdottomasti käytän toistekin mekkoja ommellessa.

2 kommenttia: