sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Villejä lupiineja


Normaalisti ovat pihan reunustat sekä läheisen metsätien varsi piukassa lupiineja, tänä vuonna oikein odotin tuota lupiiniloistoa. Vaan nytpä onkin ollut niin kuivaa, että lupiinisato on paljon normaalia pienempi. Metsätien laidasta olivat nuupahtaneet melkein kaikki. Lehdet lontollaan eivät olleet jaksaneet kukkia. Tien varsilta kävin kuitenkin poimimassa lupiineja, jotta pääsin kokeilemaan saanko kukista sinistä väriä.


Ensimmäiseen erään laitoin valkoista seiskaveikkaa. Tulos oli aika harmaa, siniharmaa kylläkin. Väriä näytti olevan liemessä vielä hyvin jäljellä ja laitoin toisen vyyhdin luonnonvalkoista seiskaveikkaa. Tällä kertaa tuloksena turkoosi lanka. Molemmat langat olin etukäteen purettanut raparperin kukkavarsilla (väri jää aika neutraaliksi) Lopuksi heitin yöksi vielä jälkiliemeen luonnonvalkoista Venlaa, jonka olin kertaalleen hieman epäonnistuneesti keitellyt suolaheinäliemessä. Väri oli tuolloin jäänyt aika plassun vihertäväksi, ei oikein minkään väriseksi. Lupiinien jälkiliemessä väri muuttui merenvihreäksi.


2 kommenttia:

  1. Meilläkin on normaalisti jokiranta täynnä lupiineja, nyt ei yhtäkään.. Kauniin värisiä lankoja olet taas saanut aikaiseksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, värin kestävyys jää nähtäväksi, oletukseni on, että tuo kukista saatu väri ei ehkä ole kestävimmästä päästä, mutta katsotaan... :)

      Poista