torstai 2. tammikuuta 2020

Vuosikooste 2019


Monissa käsityöblogeissa vuoden ensimmäinen postaus on jonkinlainen koostekatsaus menneeseen vuoteen. Itse en ole aiemmin tällaista tehnyt, mutta tänä vuonna tein poikkeuksen. Tässä siis pieni läpileikkaus vuodesta 2019.

Käsitöiden saralla eniten julkisuutta sai varmasti äidin ja tyttären yhteinen Tilkkuöttis-projekti. Osallistuimme tyttäreni kanssa viime kesänä Ommel 2019 -festareiden pehmolelutyöpajaan. Työpajassa tutustuimme Yle Oppimisen toimittajaan Eve Mantuun, joka oli tekemässä artikkelisarjaa aivoista. Yhtenä osiona artikkelisarjassa oli käsitöiden tekemisen merkitys aivojen kehitykselle. Hieman sattumalta tyttäreni pääsi Hyvä sinä, joka neulot, nikkaroit tai askartelet! Käsityöt ovat herkkua aivoille -artikkelin "keulakuvaksi". Syyslomalla Eve kävi vielä kotonamme kuvaamassa ja haastattelemassa eskarilaista tytärtäni uudelleen. Meillä oli oikein hauska kuvauspäivä ja lopulta joulukuun lopulla ilmestynyt artikkeli oli kerrassaan mainio. Kiitos Eve, että saimme olla matkassa mukana!


Vuonna 2019 tuli omalla mittapuullani virkattua poikkeuksellisen paljon. Vuoden 2019 postauksista eniten lukukertoja ja lukijakommentteja sai postaukseni Kalevala Cal -peitosta, jonka virkkasin äidilleni 70-vuotislahjaksi itse värjäämistäni langoista. Koska lahja meni tärkeälle ihmiselle ja kyseiseen projektiin kaikki värjäykset mukaan lukien kului myös ehdottomasti eniten aikaa, on tuo Kalevala-peitto myös oma suosikkini viime vuoden kaikista käsitöistäni.


Lisääntynyt virkkaus näkyi vastaavasti neulomusten puolella poikkeuksellisen vähäisinä neuleprojekteina. Vuoden aikana kertyneistä neulomuksista oma suosikkini on niin ikään kasvi- ja sinivärjätyistä langoista neulomani Värjäyksen värikartta villasukat. Sinällään näissä sukissa ei neulomisen kannalta katsottuna ole mitään ihmeellistä ja raitasukka itsessään valmistuu nopeasti. Aikaa vievin osio näissäkin on ollut lankojen värjäys. Jokainen raita on peräisin eri värin lähteestä tai ainakin eri värjäyserästä.


Värjäyksistä kuluneen vuoden suosikkiväreikseni muodostui tarhakäenkaalilla saadut sävyt. Yläkuvassa keskirivin toinen ja kolmas vasemmalta.


Ompeluksista viime vuoden suosikkini on vuoden viimeinen postaus kummipojalle ompelemastani Kettujumpsuitista. Tuo kangas on vain niin ihana. Ja pikkuihmisten vaatteet nyt ylipäätäänkin ovat aika söpöjä. <3


Suosikkinäpertelyni vuoden varrelta oli tyttären keijusynttärit. Ei nyt ehkä ole aivan käsityökategoriaa, mutta käsillä väkertämistä kuitenkin. Lasten synttäreitä on hauska valmistella ja päästää mielikuvituksensa valloilleen suunnitellessaan ruuista erilaisia visuaalisia elementtejä.


Vuonna 2019 käsitöistä kokonaan postaamatta jäi pandamekko, jonka pikasurautin ennen kesälomareissuamme Ommel-festareilta joltain ruotsalaiselta kojulta ostamastani pandakankaasta. Mekko piti kuvata kesälomareissullamme Euroopassa. Vaan kuinkas sitten kävikään, hellepäivät reissun aikana jäivät hyvin vähiin, eikä mekkoa tullut lopulta kuvattua tai tehtyä siitä postausta. Liitetään tuo "unohtunut" mekkokin lopulta sitten tämän vuosikatsauksen loppuun.
 
Kaiken kaikkiaan vuoden 2019 aikana postauksia ilmestyi vähemmän kuin aiempina vuosina. Toivottavasti vuonna 2020 ehtisi toteuttaa ja saisi aikaan jälleen paljon uusia käsitöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti