lauantai 16. toukokuuta 2020

Vaarin sukat


Appiukko täytti tänään 70 vuotta. Korona-ajan vuoksi 70-vuotisjuhlat jäivät tällä kertaa pitämättä ja vaaria juhlittiinkin Google Meetin välityksellä etänä. Paketti lähti alkuviikolla postissa. Herääminen merkkipäivän lähenemiseen tapahtui jotenkin vähän myöhässä, vaikka kyllähän päivä tiedossa oli. Jotta paketti ehtisi takuuvarmasti ajoissa perille, oli turvallisinta valita malliksi jotain suht simppeliä ja nopeasti neulottavaa. Idean saamista varten googletin hakusanan miesten villasukat. Aika lailla ensimmäisten kuvahaun osumien myötä vastaan tuli tällainen raidoitusmalli. Ohjetta en bongannut, tai en oikeastaan edes vaivautunut etsimäänkään, sillä kuvan perusteella laskeskelin kuvion silmukkamäärät ja päättelin, että tuon harmaan pystyraidan toteutukseen lienee silmukan nosto olevan harmaan langan juoksutusta järkevämpi ratkaisu.


Jalkaosat ovatkin sitten ihan vain yksiväriset. Raidoissa on aina kolme riviä yhtä väriä. Värin vaihdon välillä on harmaalla kaksi kerrosta. Raidoituksessa käytin itse värjäämiäni lankoja ja jokainen tuollainen kolmen raidan rykelmä on omasta värjäyserästään. Käytin lähinnä muista projekteista yli jääneitä pieniä lankanöttösiä, joissa ei enää edes ollut tallella lappuja värin alkuperästä. Luulisin, että tuossa on ainakin samettikukalla päälle värjättyä mustikkaa, verihelttaseitikkiä, männynsuomuorakasta ja raparperia. Sävyt koitin valikoida siten, että raidoitusten välille muodostuisi liukuvärjäysefekti.

Puikot nro 3,5, lankana Seiskaveikka. Varren silmukkamäärä taisi olla 1 oikein 1 nurin joustinosuudessa 56 silmukkaa ja raidoituskuvion alkaessa 55 silmukkaa. En laittanut silmukkamäärää itselleni muistiin ja nyt ovat sukat lähteneet jo eteen päin, etten voi asiaa tarkistaa.


Pitkästä aikaa tuli askarreltua myös itse kortti.

2 kommenttia:

  1. Kauniin väriset sukat, tuo ruudukko on kivan näköinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kyllä itsekin ja on nopea ja helppo neuloa. Ehkäpä teen tällä mallilla vielä itsellekin pitkät sukat ruuduttaen nuo jalkaosatkin.

      Poista