perjantai 5. kesäkuuta 2020

Avainnauhoja


Viisi vuotta sitten virkkaamani avainnauha alkoi tulemaan tiensä päätökseen. Virkattu avainnauha on siis usean vuoden ajan ollut työavaimillani päivittäisessä käytössä. Muutamaan otteeseen se on ajan saatossa avainrenkaan kohdalta jo hiertynyt poikki ja olen sitä välitunneilla pikaisesti kursinut kasaan. Päätin, että olisi ehkä aika päivittää avainnauha uuteen.


Prismasta löytyi tuollainen ruskeasävytteinen helmikokoelma ja lähdin pujottelemaan niistä kolminyöristä avainnauhaa. Helmet on ryhmitelty solmuilla tuollaisiin kolmen helmen osioihin. Jokaisessa osiossa on keskenään eri kokoiset ja eri väriset helmet.


Pujotellessani helmiavainnauhaa tyttäreni halusi tehdä myös avainnauhoja. Teimme samalla eskarin tädeille avainnauhat kiitokseksi kuluneesta eskarivuodesta.


Tässä mallissa helmet on "lukittu" paikoilleen solmuilla molemmin puolin helmeä. Puuha oli hyvää solmuharjoittelua tulevalle koululaiselle.


Isoveli innostui myös avainnauhoista ja sanoi haluavansa antaa tuollaisen ruskean myös omalle opettajalleen. Lopulta aika (tai pitkäjänteisyys) ja myös helmet loppuivat pojaltani kesken ja hätäpäissäni annoin luvan, että hän voi antaa tuon minun tekemäni avainnauhan opettajalleen, koska tykästyi siihen niin kovasti. Toukokuun lopun avainnauhatehtailuista huolimatta itselläni ei siis edelleenkään ole pätevää avainnauhaa ensi syksyksi, mutta toisaalta, kukapa sitä lomalla työavaimiaan tarvitsisikaan.

2 kommenttia:

  1. Kivoja nauhoja! Syksyyn on vielä paljon aikaa, ehdit vielä tekaista uuden.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, taitaa vain tässä välissä tulla aika monta muuta projektia ja todennäköisesti työt alkavat ennen kuin se oma avainnauhan valmistus alkaa. :D

      Poista