lauantai 19. joulukuuta 2020

Joulumekko

 

Halusin ommella tyttärelleni joulumekon, pitkän harkinnan jälkeen kankaaksi päätyi Paapiin Hilda. Se ei ehkä (toivottavasti) ole kuitenkaan ihan niin alleviivaavasti joulukuosi, etteikö mekkoa voisi käyttää myös muulloin kuin jouluna.


Tuntui, että sitä on jo pitkään vähän jumittanut vanhoihin tuttuihin kaavoihin, joten selailin kertaalleen kaavalehteni läpi. Hilda-kuosi halusi tällä kertaa tulla ommelluksi Ottobren Blå Blomma (OB 1/2016) kaavalla. Modasin hihoja hieman alkuperäsitä pidemmiksi, sillä alkuperäismallissa hihoissa on 3/4 pituus. Talvisessa mekossa saa mielestäni on kokopituiset hihat. Muutoin pitäydyin aika hyvin kaavassa (mitä nyt helman kuminauhaa kiristelin hieman pienemmäksi, jotta sain helman enemmän pussimaiseksi). Kaava tuntuu suht kivalta, mutta yläosa voisi olla kokoa pienempi, nyt mekko on hartioista melko leveä. Taskuista ja pussimaisesta helmasta tykkään.


Kuvien stailaukseen päätyi tällä kertaa joulun hittileluksi ullakolta kömpinyt Röhkötti. Olkipossu on kuulunut joulukoristeisiimme jo useamman vuoden ajan, mutta jostain syystä se on tänä jouluna ollut tyttärelleni erityisen rakas. Hän jopa kirjoitti ihan itse joulutarinan, jonka päähenkilönä oli Röhkötti.

Paapiin tilausta tehdessäni tilasin samalla myös Jussi-kuosia sillä ajatuksella, että ompelen siitä tonttulakkeja omille ja naapurin lapsille. Valitettavasti saumurini päätti tällä kertaa toisin. Saumurivanhus oli alkanut pitää jo jokin aika sitten tavallista kovempaa ääntä. Puhdistin ja rasvailin saumurin viime viikolla siinä toivossa, että auttaisi tuohon kovaäänisyyteen. Ei auttanut, mutta ompelin silti. Louskuttihan ompelukoneenikin kovaäänisesti monta vuotta, kunnes päädyin vähän puolivahingossa itse korjaamaan tuon vian. Tällä kertaa ääni oli ja pysyi, ja sitten Husqvarna alkoi jumittaa. Oli pakko lopettaa ompelu ja niinpä osa suunnittelemistani tonttulakeista jäi nyt tänä jouluna ompelematta. Olisihan ne toki ompelukoneellakin voinut ommella, mutta saumurin irtisanoutumisesta kasvoi sen verran mittava tatti otsaan, että jääköön tonttulakit toiseen jouluun. Sohvalta paikalle kutsuttu huoltomieskään ei tällä kertaa osannut auttaa. Täytyy kiikuttaa joulunpyhien jälkeen huoltoon, josko ammattilainen osaisi vielä jotain tehdä 30-vuotiaalle perintösaumurilleni.


2 kommenttia:

  1. Ihana mekko ja tuo tonttulakkien kuosi on aivan ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, noita tonttulakkeja oli tosiaan tarkoitus tehtailla enemmänkin, mutta nyt jäi vähän vaiheeseen tuon saumurin irtisanoutumisen vuoksi.

      Poista