keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Työvoitto

 

Joidenkin projektien kanssa vain takkuaa enemmän kuin toisten kanssa. Nämä sukat ovat esimerkki siitä, kun takkuaa enemmän. Todennäköisesti juuri siitä syystä näiden valmistuminen kesti miltei pari vuotta. Siihen toki mahtuu piiitkiä motovaationkeruutaukoja.


Ensimmäisen kerran meni pieleen jo lankojen värjäysvaiheessa. Piti tulla lupiinin kukilla sinistä sävyä, mutta keitokseni pääsi kuumenemaan aivan liikaa. Sinisen sijaan tuloksena oli mitä lie harmahtavan vihertävää.


Malliksi valikoitui Drops Designin Spring Snow. Aloitin ohjeen silmukkamäärillä (72), mutta varsin tuntui aivan liian lörpöltä. Purkuun meni ja vähensin aloituksen silmukoita reilusti luoden lopulta vain 60 silmukkaa. Jostain syystä tuo A2 mallikerta oli tuskastuttavan hidasta neulottavaa. Hitaampaa siitä tuli, kun välillä sekoili kaavion kanssa. Sekoilu jatkui myös sinällään suht simppelissä A3 kaaviossakin, joten purkuhommat tulivat tutuksi. Lopulta meni moti tuohon pitsikaavioon ja päätin oikaista neulomalla jalkateräosan ihan vain perusperttisuoraa. Kuukausien taukojen kautta sain lopulta tuon ensimmäisen sukan taisteltua loppuun, mutta samalla katosi loppukin motivaatio. Kun sitten pariton sukka pyöri pitkälti toista vuotta lankakorissa, päätin viimein tarttua härkää sarvista ja neuloa sille parin. Vuoden alussa laadin itselleni tälle vuodelle kässätavoitteet. Yhdeksi tavoitteeksi kirjasin pitkään horroksessa olleen projektin loppuun saattaminen. Periaatteessa tuon kriteerin olisi täyttänyt myös tuo edellinen postaukseni Kalevalapeiton valmiiksi saattaminen. Mutta kannatti siis kirjata tuo tavoite, sillä nyt sain valmiiksi peräkkäin peräti kaksi pitkään tekeillä ollutta projektia. 


Summa summarum... aikamoista tuskailua oli näiden neulominen, mutta valmista tuli. Näin jälkeenpäin ajatellen tuo aloituksen silmukkamäärän nipistäminen taisi olla vähän turhankin reilu, sillä varresta tuli kaponen. Toisaalta sukka kyllä istuu napakasti jalkaan, mutta paksumpien leggareiden päälle näitä varsia ei tarvitse kiskoa.

Lankana itse värjätty Novitan Venla, puikot nro 2,5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti