lauantai 7. elokuuta 2021

Hellemekko


 Tänä kesänä on ollut hellemekoille käyttöä. Muutama vuosi sitten Gardajärveltä ostamani viskoosiplurumekko onkin ollut ahkerassa käytössä. Materiaali on juuri oivallisen kevyt helteille ja malli sopivan väljä, niin että sen on voinut lähes kirjaimellisesti heittää päälle. Tuo Italiasta ostettu mekko on ollut niin kovassa käytössä, että toinen sivusauma on jo alkanut hieman ratketa ja pääntien kanttaukset paikoin irvistävät. Ajatuksen tasolla koko kesän on ollut työn alla myös uuden hellemekon aloittaminen. Kuukauden päivät siihen on ollut jo kangaskin ostettuna, mutta taisi mennä kesän viimeiseen hellepäivään sen valmistuminen. No, onpahan valmiina ensi kesän helteitä (?) varten.

Materiaali tässäkin kevyttä ja laskeutuvaa viskoosia. Joustamattomista materiaaleista vaatteiden ompelu menee aina vähän mukavuusalueeni ulkopuoliseen sektoriin, mutta tässä malli oli onneksi perin simppeli. Tuon italialaismekon pohjalta piirtelin kaavat jotain sinne päin. Vähän jouduin soveltamaan, sillä ei ollut järki mukana (tälläkään kertaa) kangasta ostaessa ja helman leveydestä joutui aavistuksen sniiduilemaan. Laiskuuttani jätin myös niskahalkion kokonaan pois. Pääntien ja hihansuiden huolitteluun kokeilin tällä kertaa tuollaista reunuskuminauhaa (onkohan se sen oikea nimitys?), samanlaista taidetaan käyttää alusvaatteiden huolitteluun. Ihan hyvin toimi tähänkin virkaan. 

Pääntie taisi tässä mekossa lipsahtaa tosin vähän turhankin leveäksi, vastaavasti olkapäiltä/kädenteiltä voisi linjaa kaventaa, mutta eiköhän tämä käyttöön tule, jahka helteitä vielä riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti