torstai 9. syyskuuta 2021

Pokemon Go -synttärit

 

Vaikka käsityöt ovat olleet kiukuttelevan kyynärpään vuoksi tauolla, sain sentään järjesteltyä poikani toivomat Pokemon Go -synttärit. Näitä synttäreitä varten tulikin samalla opiskeltua aimo annos kokonaan uudesta maailmasta. Eläissäni en ole kyseistä peliä pelannut, mutta jälkikasvuni opasti pelin saloihin suurella tarmolla ja samaiseen peliin hurahtanut työkaverini sitten paikkaili loput aukot sivistyksessäni.


Päätin pitää synttärit tällä kertaa työpaikallani, sillä koulun piha tarjosi oivan miljöön pokejahdille (pihasuunnistus), poketornin valloitukselle (kaupunkisota ministadikalla) ja loppuraidille, joka pidettiin luokassani Pokemon-teemaisen pakohuoneen merkeissä. Vieraat kisailivat leikkimielisesti toisiaan vastaan väritiimeissä kuten oikeassakin Pokemon Go pelissä toimitaan. Loppuraidissa eli pakohuoneosiossa tiimit toimivat yhdessä yhteistä "vihollista" vastaan eli yrittivät saada kukistettua jättikokoisen Mewtwo-hahmon.


Peli alkoi pihasuunnistuksella. Tai oikeastaan kyse ei ollut varsinaisesta suunnistuksesta, sillä karttaa ei ollut. Olin kätkenyt koulun ympäristöön 25 Pokemon-hahmon kuvat ja tiimien piti etsiä niistä mahdollisimman monta tiimikorttiinsa. Jokaisessa hahmokortissa oli myös tarkistuskirjain, joka tuli ilmoittaa pelin ohjaajalle eli minulle saapuessaan tiimikortille. Jos hahmon löytäjä osasi nimetä hahmolle oikean tarkistuskirjaimen, kirjasin heidän tiimikorttiinsa hahmolle CP-pisteet. Hahmolle sai isommat CP-pisteet, jos onnistui löytämään kyseisen hahmon ensimmäisenä. Eri hahmoilla oli myös erilaisia CP-pisteitä, legendaarisista hahmoista sai isommat pisteet, mutta ne olivat myös vaikeammissa piiloissa. Normihahmoista oli tarjolla pienempiä pisteitä, mutta hahmot oli helpompi löytää.

Monien vieraiden mielestä juuri pihasuunnistus oli hauskin osio synttäreistä. Eniten pihasuunnistuksessa pisteitä kerännyt tiimi sai vallattua pokesalin (eli ministadikan). Hävinnyt tiimi sai haastaa voittajajoukkueen kaupunkisotaan, mutta suunnistuksen voittaneella joukkueella oli etulyöntiasema salin puolustuksessa, sillä he saivat pallojen lisäksi käyttöönsä myös kilvet.


Kaupunkisotimisen jälkeen siirryimme luokkaani, jonne olin rakentanut Pokemon-teemaisen pakohuoneen. Pöytä oli katettu, mutta kaikki tarjoilut oli kätketty numerokoodattujen lukkojen taakse. Lasten tuli ratkoa erilaisia nokkeluutta vaativia pulmatehtäviä saadakseen tarjoilut yksi kerrallaan esille.


Pokedexistä oli iso apu pihasuunnistuskortteja ja erilaisia pakohuoneen vihjelappuja valmistellessa. Pinterestin ihmeellisestä maailmasta löytyi myös melko paljon kaikenlaista Pokemon-aiheista valmista matikkamatskua, mm. tällainen Pokemon-koordinaatisto, jonka ympärille kehittelin yhden pulmatehtävistä.

Puzzlemakerin Cryptogramilla valmistelin pokehahmojen nimiin perustuvan tehtävän, joka antoi eri kirjaimille erilaisia numeroarvoja. Lähes kaikille vieraille Pokemon Go oli tuttu peli, joten tiesivät aika paljon pokehahmojen nimiä ja osasivat muutamien vihjeiden perusteella päätellä oikeiden hamojen nimet.

Ilmoitustaululle oli aseteltu "koristeeksi" erivärisiä pokepalloja. Vieraiden täytyi hoksata, että pokepallon yläosa kääntyi ja sen alta paljastui sanallinen matikkatehtävä.

Muutamiin ilmapalloihin oli niin ikään kätketty sisälle numerolappu.


Eräässä lukossa oli kiinni iso avain, jolla pääsi luokkani ullakkokomeroon. Ullakkokomerossa oli kätkettynä limut sekä iso pahvinen Mewtwo-hahmo (poikani lempihahmo Pokemon Go -pelissä). Olin jemmannut tuota isoa pahvilaatikkoa aina joulusta asti sillä ajatuksella, että siitä voisi johonkin askarteluprojektiin vielä joskus olla hyötyä. Nyt oli. Monta kertaa olin sitä kyllä jo pois heittämässäkin, onneksi en heittänyt! Nyt se sai toimia tarkkuusheiton maalitauluna -hieman tuunattuna tosin. Seinällä oli lappu, jossa kerrottiin, että kakku tuotaisiin pöytään, kun vieraat olisivat onnistuneet heittämään 50 000 pistettä. Ainoastaan pallot puuttuivat. Nekin piti ansaita.


Jokaiseen laukkuun oli kätketty herkkujen (karkit, sipsit, keksit...) lisäksi yksi magneettikirjain. Kun kaikki lukot oli avattu, vieraat saivat muodostettua keräämistään kirjaimista salasanan, jolla saivat viimeiseen Mewtwo-hahmoa vastaan käytävään taistoon pallot.


Kattausta varten tulostelin Pokemon-kuvioisia kuppikakkujen koristeita, joita sitten liimailin punaisiin pahvimukeihin ja valkoisiin karkkikulhoihin. Jokaiselle vieraalle oli oma hahmonsa, jolloin mukit ja karkkikipot eivät menneet vieraiden kesken sekaisin.Jotta oman paikan löytäminen ei olisi liian helppoa, oli vieraiden istumapaikat nimetty Pokemon-nimien mukaan.


Kaverilahjapussukat koristelin tulostetuin pokepalloin. Pussukan sisällä oli tottakai pieni superpallo ja karkkia!

2 kommenttia: