torstai 23. kesäkuuta 2022

Ilonasta mekoksi

LillaLumin Ilona-paidan kaavalla on tullut tehtyä jo muutamiakin paitoja. Tällä kertaa halusin tuollaisen Ilonan niskarusetin mekon selkään, joten modasin paitakaavaa mutulla mekoksi.

Vähän alkoi jo itseäkin epäilyttää, tuleeko mekkoon liikaa kaikkea, kun on niskarusetti, on frillahihat ja on hulmuhelmat, vaikkei kangasta nyt aivan kellohelmaan riittänytkään. Nappinjan Raindrops-kuosi on kuitenkin melko maltillinen, joten eiköhän tuohon vähän frilloja ja fyrryjä mahdu.

Mallailin valmiista paidasta kohdan, josta haluaisin helman suunnilleen alkavan. Tuo Nappinjan puuvillamodaali oli kuitenkin melkoisen "lötköä" kangasta, mikä sinällään fyrryjen laskeutumisen kannalta on hyvä asia, mutta samalla tuli myös eräs muuttuja, jota en osannut aivan oikein ennakoida. Helman paino venyttää yläosaa, jolloin tuo vyötärölinja laskeutuu alemmas, kuin olin alunperin suunnitellut. Toisaalta tämä seikka tuonee mekolle lisää käyttöikää, kun mahtuu todennäköisesti hyvin vielä ensi kesänäkin. Tuo helmakappale on kaikessa yksinkertaisuudessaan pelkkä kankaan levyinen suorakaide, joka on rypytyslangan avulla rypytetty yläosaan sopivaksi.Hihojen reunat huolittelin tiheällä siksakilla. Mekon väriin sointuvaa lankaa ei juuri siihen hätään sattunut olemaan ja kangaskauppakin oli kiinni, joten päätin käyttää mustaa ompelulankaa kanttauksiin ja huolitteluun. Hmm... ehkä olisi voinut odottaa seuraavaan päivään sen kangaskaupan aukeamistakin. 😄

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti