sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Kesäcaprit joustocollarista

Caprimittaiset housut eivät taida tänäkään vuonna olla kovin trendikkäät, sillä en sellaisia ainakaan kaupoissa näe. Eikä näy niiden kaavojakaan lehdissä. Tykkään kuitenkin caprimittaisista housuista, Suomen kesä kun on arvaamaton ja nämä ovat passelit kesähousut vaikka sattuisi sitten vähän viileämpikin päivä. Koska sopivaa kaavaa ei taaskaan mistään löytynyt, päätin modata itse Ottobren Sporty Day -bermudahousuista (OB 3/2017) haluamanilaiset kesähousut.


Sporty Day on alkujaan ehkä sporttisempi malli, selkeästi lyhemmät lahkeet ainakin. Alkuperäisessä kaavassa vyötärölle on ommeltu leveä kuminauha, halusin astetta fiinimmät housut, joten ompelin tuosta tummansinisestä joustocollarista vyötärökaitaleen, jonka sisään sitten pujotin leveän vyötärökuminauhan.


Etutaskuja suurensin hieman, sillä kaavan taskut näyttivät omaan silmääni melko matalilta. Ja kun taskut ovat kovin matalat, on niillä taipumus pullahtaa ikävästi ulos. Etutaskujen "sisävuori" on melko ohutta trikoota, sillä pelkäsin taskuosita tuleva liian paksut joustocollarista ommeltuina.  


Tuli aika kivat, saatan ommella tällä kaavalla toisetkin kesähousut. Muistiinpanona itselleni, lisätyn vyötärökaitaleen ansiosta housujen yläosaa on varaa hitusen laskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti