tiistai 26. joulukuuta 2023

Eläinpyjama

Ompelin kummipojalle joululahjaksi eläinpyjaman. Tykästyin tuohon maatilan eläimiä vilistävään kuosiin jo pari vuotta sitten. Olin ostanut metrin ilman sen tarkempaa suunnitelmaa. Optimistisesti kuvittelin, että metristä riittäisi pyjama pienen pojan pyjamaan. Viime vuonnakin riitti. Vaan eipä tuo poika nyt enää ollutkaan niin pieni. Tai oikeastaan vielä merkittävämmäksi tekijäksi osoittautui printin valmistajan pöljyys. Kankaan reunasta 10 cm levyinen kaistale oli varattu printin tuotemerkkitekstejä varten. Kankaan riittävyys jäi leveydestä vajaaksi juuri kriittiset 3 senttimetriä. Älkää kysykö mikä valmistaja oli. Harmitti niin, että viskasin tuon soiron samantien roskiin, enkä enää muista kenen printistä oli kyse

Paidan suhteen kaavaksi valikoitui viimevuotiseen tapaan Crazy Frog (OB 6/2016). Nyt vain pykälää isommassa koossa. Koska viimevuotinen pyjama oli ilmeisesti ollut passeli ja kovassa käytössä, en lähtenyt vaihtamaan housukaavaakaan, piirtelin siitäkin vain suuremman koon. Housujen kaavana siis samaisen lehden Super Basic. Perusmalliakin perusmallisemmaksi modattuna tosin. Jätin kaavasta pois kokonaan taskut. Valehalkion jätn eteen helpottamaan housujen oikein päin mallailemista.

Koska tuota eläinkuosia ei riittänyt koko pyjamaan, ompelin housut yksivärisestä kuosiin sointuvasta trikoosta, josta tein myös paidan pääntien ja hihansuuresorit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti