perjantai 29. joulukuuta 2023

Kissatunika

 
Tilasin aikoinaan tuon pantterikuosin ja sen värimaailmaan sointuvan joustocollarin samaan aikaan Nappinjalta. Visiona oli huppari, jonka hupun vuori olisi pantterikuosia. Vaan sitten kävi niin, että innostuin ompelemaan tuosta pantterikuosista (jota mielestäni olin kyllä tilannut sikses reilusti) paritkin tyttöjen paidat. Koko alkuperäisvisio hautautui, kun pantterikuosia ei sitten enää ollutkaan jäljellä kuin pienet rippeet. Ei edes sitä hupun vuorien vertaa. 

Edelleen pantterikuosi kuitenkin mielestäni toimi hyvin tuon yksinään ehkä vähän bliisunväriseksi jäävän yksivärisen joustocollarin kanssa. Tuli visio hyödyntää ne pienimmätkin pantterin jämät alikeompelutekniikkaa käyttäen. Ompelin siis ekaluokkalaiselle siskontytölleni joululahjaksi kissatunikan.

Tunikan peruskaavana toimii Paapiin Siiri. Kissan pään tulostin netistä ja leikkelin printtikuvan pohjalta samanmuotoisen palasen pantterikuosia jättäen muutaman millin saumanvarat. Mallailin kissan pään sopivalle kohdalle ja asettelin sen nurjalle puolelle pantterikuosi collarin nurjaa vasten. Asettelin päälle suorakaiteenmallisen palasen tukikangasta niin, että tukikankaan reunat tulivat reilusti kissa-aplikaation yli. Kun sislitin tukikankaan paikoilleen, myös kissan pää kiinnittyi tukikankaan avulla taustaansa, jolloin ompelu helpottuu eikä erillisiä neulaamisia tarvittu. Ompelin kissan pään suoralla tikillä nurjalta n. 2-3 millin päästä kuvion reunasta. Käänsin työn oikeinpäin ja leikkelin joustocollarista kissan pään sisäosan pois jättäen ompeleen reunaan n. 2 milliä kangasta.

Lisäilmeen tuomiseksi modasin tunikan hihansuihin resorit pantterikuosista (alkuperäisessä Siiri-kaavassa hihansuuresoreja ei ole). Huolittelin myös pääntien pantterikaitaleella. Kokonaisuudesta tuli aika kiva. Joskin jälkeenpäin mietin, oliko nuo hihansuuresorit jopa jo liikaakin. Olisiko kokonaisuus ollut kivempi yksivärisin kääntein..?

Alikeompelu on aika simppeli ja hauska aplikointitekniikka, jota on kuitenkin tullut melko harvakseltaan käytettyä. Ehkä täytyisi käyttää enemmän. Jospa tästä lähtisi vaikka lisää ideoita hautumaan.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Pieni pantterikuosi toimii kyllä aika kivasti tehosteena ja tällaiseen projektiin saa hyödynnettyä niitä pienimpiäkin tilkkuja.

      Poista