lauantai 6. tammikuuta 2024

Kännykkäpusseja korkkisomisteella


Ompelin aiemmin syksyllä itselleni uuden kännykkäpussin. Tarpeeseen tuli, sillä olen käyttänyt sitä nyt päivittäin töissä. Näppärä pikku veska, johon mahtuu juuri parikin puhelinta, työpuhelin ja oma. Ajattelin sitten surauttaa joululahjaksi samantapaiset kännykkäpussit siskolle ja parille opeystävälleni. Nyt on vihdoin viimeisetkin joululahjat toimitettu perille asti ja jatkossa siis postauksissa vaihteeksi jotakin muutakin kuin joululahjadokumentaariota


Tuon oman pussukan tosin leikkelin ja ompelin fiilispohjalta sen enempiä miettimättä. Pari kohtaa tekisin nyt toisin. Ja teinkin. Nämä versiot ompelin pelkistetymmällä kaavalla (jonka peräti piirtelin itselleni mahdollista jatkokäyttöä varten muistiinkin!). Ostin kässämessuilta puoli metriä korkkikangasta ja päätin kokeilla korkkikangassomisteita kännykkäpusseihin. Palalaarista ostettua mustaa pellavasekoitetta löytyi varastoista edelleen, samoin mustaa vuorikangasta. Eikä niitä oikeastaan tällaisiin pikkuprojekteihin paljoa kulukaan. Parit mustat vetoketjut ostin ja muutaman metrin tuollaista lituskaista nauhaa olkahihnaksi.

Korkkisomisteita tein kahta mallia. Pelkistetymmän vinokaitaleen ja pilvenhattaraversion. Pilvenhattaraiseen malliin idea ammennettu Punatukka ja kaksi karhua -blogista, josta pilevenhattarasomisteella toteutettu astetta monimutkaisempi olkalaukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti