maanantai 16. huhtikuuta 2018

Metsän poika


Aiemmin tein tästä Verson Puodin kankaasta siskon tytölleni mekon, nyt Mira Malliuksen Kolmen kopla päätyi myös poikani paitaan. Kevään koittaessa  majanrakennuspuuhat naapurin poikien kanssa ovat käyneet vilkkaana ja "kolmen kopla" on pyörinyt lähes päivittäin metsän siimeksessä. Metsäkuosi sopii siis mainiosti majanrakentajalle. Hihat muistaakseni Kangaskapinan valikoimista. Paitakaava oma muokkaukseni.


Uusi kangaskauppatuttavuus oli Nimipyyhe (jotenkin hassu nimi). Pääsiäisen alla Nimipyyhkeen nettikaupassa oli tarjous, jossa kangasta tulisi tuplamäärä. Postittivat oman tilauksen verran yllärikangasta extrana. Varsinaisesti uusia kankaita en olisi tarvinnut, ennen kuin vanhatkin on ommeltu, tai edes raivattu kangaslaatikkoon enemmän tilaa, mutta... jonkinlainen Vilénin Sulo varmaan nosti taas päätään ja retkahdin, sillä Nimipyyhkeellä näytti olevan vielä yksiväristä joustofroteeta, mitä läheskään kaikista kaupoista ei nykyään enää saa. Kai se on jotenkin epätrendikäs materiaali. Minusta se on kuitenkin ihan parasta housumatskua. Yllätyksenä tämä oli jotenkin paksumpaa kuin aiemmat käyttämäni joustofroteet. Nurja puoli oli vähän nukkamainen, melkeinpä fleecemäinen. Näin kesää vasten saattaa olla hiukan lämpimät housut, mutta varmuuden vuoksi tein aika pitkillä lahkeilla. Kaavaksi valitsin Ottobren luottokaavan Happy Champin (OB 6/2014), jonka olen joskus vuosia sitten piirtänyt lainalehdestä monta numeroa pienempänä. Itse olen sitä aina pojan kasvaessa näppituntumalla asteittain suurentanut. Hyvin toimii kaava vieläkin. :)


Erityisesti tykkään takaosan leikkauksesta ja takataskuista. Kaava on hieman "farkkumainen", mutta resorivyötärön ja resorilahkeensuiden myötä kaava toimii mainiosti joustaville materiaaleille. Etutaskuja olen vuosien saatossa hieman modannut toisenlaiseksi. Alkuperäismallissa etutaskut ommellaan päälle, itse olen nyt muutamissa housuissa modannut tuon taskun lahjeosan sisälle, tikkaukset toki näkyvät päällipuolelle tässäkin versiossa.

2 kommenttia: