maanantai 23. huhtikuuta 2018

Nallepipo


Uusi kevättakki löytyi Frozenin väreissä. Tähän värimaailmaan sopivaa pipoa ei vielä ollutkaan. Hyvä syy ommella yksi pipo lisää. :) Kangas kauan sitten Majapuulta tilattu MuttuRallan Bears, liekö sitä tässä värissä enää saatavillakaan, pinkkinä näytti ainakin vielä Majapuulla olevan.


Pipokaava oma muokkaukseni, jonka alkuperää en enää edes muista, varmaan vanhojen pipojen pohjalta sovellettu. Tarkoitus oli tehdä tästä sellainen ruttumalli. Olin jo leikellyt kankaan, kun "asiakas" tuli paikalle ja kertoi haluavansa pipoon korvat. Lennosta suunnitelma muuttui ja leikkelin tilkuista korvapalat. Istutin korvat päälaen saumoihin ja surautin pipon kasaan. Fiksuna olisin ennen ompelua hieman lyhentänyt alkuperäistä ruttupipoksi suunnittelemaani mallia, mutta näin en tehnyt. Korvien kanssa pipo näytti pöljältä koko pituudessaan. Pienen taitteen kanssa toimii paremmin.


Tätä kangasta tuli aikoinaan tilattua aika reilu määrä. Yhteen projektiin siitä vielä riittäisi. Täytyy varmaan surauttaa pikaisesti loppuun, niin kauan kun kuosi vielä kelpaa lapsille. Viime vuonna ompelin tästä pojalleni paidan. Paita on ollut kovasti mieluinen niin äidille kuin pojallekin, mutta joskus lapset möläyttävät toisilleen kurjalta tuntuvia kommentteja. Syksyllä meillä oli eskarikaveri kylässä ja pojallani oli tuo karhupaita päällä. Kaveri katsoi paitaa ja kysyi "Miks sulla on tollanen vauvapaita?". En ollut koskaan osannut ajatella tätä "vauvakuosina", mutta lapset näkevät joskus toisin. Hetken jo mietin, että noinkohan paita on viimeistä kertaa poikani päällä, mutta poikani vain totesi rauhallisesti, ettei noin saa sanoa ja jatkoi leikkiä. Hyvillä mielin on pitänyt paitaansa tuon jälkeenkin.

1 kommentti: