tiistai 24. huhtikuuta 2018

Usva


Tuntuu kuin tätä huivia olisi tehnyt ikuisuuden. Tai no, kaksi kuukautta. Ikuisuudelta se tuntui. Tarkistin, että edellinen neuleprojektini on päivitetty kaksi kuukautta sitten. Olen ottanut sellaisen periaatteen, etten aloita uutta neuleprojektia ennen kuin edellinen on valmis. Melko hyvin tässä lupauksessa olen pitäytynytkin. Kuvittelin tämän kyllä valmistuvan paljon nopeammin. Visioin kuvaavani valmiin huivin ulkona lumikinosten päällä. Jep. No ei ihan. Sinivuokkojen tai krookusten seassa olisi voinut kuvata. :D Harmaa villakangastakki, jonka kaveriksi tätä huivia aloin neulomaan, joutaa sekin jo talvisäilöön. Ensi syksyksi sitten.


Lanka on ostettu vuosia sitten Tallinnan keikalta Karnaluksista, Alize Bamboo Fine Batik Design, pyöröpuikot 3,5. Pintaneuleen mallin valitsin Haapsalun shaalit -kirjasta (Siiri Reiman, Aime Edasi). Pitsimallina käytin Käpälä I:stä. Huivini ei ole aivan yhtä ilmava kuin mallikuvassa, mutta toisaalta käyttämäni lanka on pitsilangaksi aika paksua. Tällaisessa pitsihuivissa toimisi varmasti paremmin aivan ohut lanka.


Aloittaessani en ollut aivan varma tulisiko tästä tuubimallinen vai "pötkömäinen". Päädyin pötköön. Mittaa huiville kertyi n. 180 ja leveyttä nelisenkymmentä senttiä. Lankaa kului vajaat kaksi kerää. Niistä jälkimmäinen oli värimaailmaltaan jotenkin tummasävytteisempi kuin ensimmäinen, joten huivi ei ole väritykseltään aivan symmetrinen. En ole vielä päättänyt kuinka paljon se häiritsee. Vai häiritseekö ollenkaan.

3 kommenttia:

  1. Nopealta edistymiseltä tuo kaksi kuukautta kuulostaa minun korvaani. Olen vuoden kutonut sukkakaparia :P Langan väritys näyttää tosi kauniilta ja huivi sopii varmasti yhteen minkä värisen takin kanssa tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...juurikin tuosta syystä yritän aina saattaa yhden neuleprojektin loppuun ennen kuin aloitan seuraavaa projektia. :D

      Poista