maanantai 3. joulukuuta 2018

TimanttimekkoKädentaitomessuilla selkeänä nousevana trendinä näyttivät olevan ompelukaavat. Jujunan kojulta niitä olisi tehnyt mieli haalia mukaan iso läjä. Pitäydyin kuitenkin maltillisena ja ostin ainoastaan timanttimekon kaavan. Jujunan kaavoja on monessa yhteydessä kehuttu, itse testasin vasta nyt ensimmäistä kertaa. Tykkäsin.


Timanttimekko jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Itsekään en pitkään aikaan oikein tiennyt kummalle puolelle kallistua. Sitten yhtäkkiä viime keväänä päätinkin tykätä siitä ja iski valtava tarve ommella itselle työvaatteeksi timanttimekko. Puoli vuotta tuota ajatusta piti näköjään silti pähkäillä. Ei osannutkaan valita kangasta. Tai ei muuten vain saanut aikaiseksi. Halusin mekon mieluummin hyvin laskeutuvasta kuin liian jämäkästä kankaasta. Mieluummin ehkä yksivärisenä kuin kuviollisena. Mutta sitten en osannut päättää väriä. Musta olisi ollut turvallinen valinta. Sen ilmettä pystyy eri värisin asustein helposti muuntelemaan. Jätti-Rätistä jäi kuitenkin käteen huikeaan 5 euron metrihintaan tuollainen kellanvihertävä trikoo. Juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla ja siellä tuolle värisävylle on ihan oma terminsä, ehtakeltaasenveheriäänen. Ei oikein sen paremmin keltainen kuin vihreäkään. Jotain siltä väliltä. Mitä luultavimmin siis sekä mekon malli että väri tulevat jakamaan mielipiteitä puolesta ja vastaan. Itse tykkään.


Mitä luultavimmin tämä ei myöskään jäänyt viimeiseksi timanttimekoksi. Kaava tuntui varsin pätevältä ja nuo taskut on ihanat! Ehkä seuraavaan mekkoon rohkenen jo rahallisestikin satsata kankaisiin hiukan enemmän. :)

Mutta nuo kuvat... Huoh... Missä on aurinko??? Tällaisena kaamospäivänä ei pitäisi ottaa kuvia ollenkaan. Mutta kun mekko itsessään on niin kiva, että halusi heti tehdä postauksen, vaikka se valo sitten jäikin uupumaan...


3 kommenttia: