lauantai 19. kesäkuuta 2021

Taikametsä

 

Viime viikolla kolusin läpi Ommel-festareita verkossa. Varsinaisista festaritarjouksista en löytynyt mitään ihmeellistä, mutta sen sijaan festareiden ulkopuolella Nappinjan kesä-alessa shoppailu lähti laukalle.

Alennuksessa oli mm. Muumi luomupuuvillatrikoot. Ihastuin Taikametsän värimaailmaan ja päätin ommella siitä itselleni kesämekon. Kuosi ei ole mitenkään alleviivatusti muumimainen, vaikka Haisulin siitä helposti bongaakin. Tarkemmalla tutkimisella muitakin Muumilaakson hahmojakin kankaasta kyllä löytää, osa niistä tosin vain silhuettikuvina.

Lempparimekkokaavakseni on viimeaikoina muotoutunut Paapiin Klara-mekko pienin muokkauksin. Alkuperäinen kaava on 3/4-hihainen. Omaan muunnelmaani olen lyhentänyt hihoja ja pidentänyt jonkin verran helmaa. Tämä luomupuuvillatrikoo on tosi pehmeää ja aika venyvää. Koska tässä mallissa helma taskuineen on melko runsas, tuntuu, että helman paino venyttää alaosaa alemmas kuin aiemmissa Klara-mekoissani. Näin ollen nuo helman levennykset voisivat alkaa einen verran ylempää. Tästä viisastuneena työstänen kaavaa nostamalla hieman noita helman "sivukolmioita" ensi kerralla, varsinkin jos kangas tuntuu kovin venyväiseltä.

Liian alas valuvan helmalevennyksen myötä etenkin selkään tuntuu muotoutuvan nyt pieni vekki. En jaksanut purkaa ja nostaa tuota helman levennyslinjaa. Menköön nyt näin. Talvella neuletakki joka tapauksessa peittää selkävekin. 😁 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti