sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Kestorättejä joulumyyjäisiin

 

Poikani jalkapallojoukkueella oli eilen joulumyyjäiset Prisman käytävällä. Jokaisen perheen oli kannettava kortensa kekoon. Leipomusten lisäksi täydensin osuuttamme tytökaverilta saamallani vinkillä: kestoräteillä. Tilkkulaatikkoni kun tuntuu kroonisesti pursuavan yli äyräidensä, tämä oli näppärä keino saada hukattua myös aikansa marinoituneita jämätilkkuja.


Matskuina käytin joustofroteeta, joustocollaria ja trikoota. Myyntiä varten niputin kestorätin kahden liinan pakkauksiin, joihin printtasin etiketin pienen värssyn kera. Värssyidea muokattuna Kangaskorjaamon blogista, josta nappasin myös näppärän vinkin pyöristettyjen kulmien viimeistelyyn. 

Johannan ohjeiden mukaan valmistin pahvisen 20 cm x 20 cm sabloonan, josta pyöristin yhden kulman. Sabloonan avulla tilkut oli helppo leikata oikeaan kokoonsa (jätin leikkuuvaiheessa aika reilut saumanvarat). Pahvilärpäkkeestä oli myös oiva apu itse ompeluvaiheessa. Tarkemmat kuvalliset vinkit sabloonan käyttöön siis tuolla Kangaskorjaamon blogissa. 

Mukavasti tuli tilaa tilkkulaatikkoon. Ja mukavasti sai hetkessä taas kaaoksen aikaiseksi, kun ompelurupeaman jälkeen ruokahuoneen pöytä näytti tältä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti