sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Joulupallokortit

Perinteisiä joulukortteja lähetetään vuosi vuodelta yhä vähemmän. Itselleni itse tehtyjen joulukorttien askartelu on kuitenkin edelleen jokavuotinen jouluperinne. Ja joka vuosi joulukorttien viimeinen postituspäivä tuntuu tulevan vastaan yhtä nopeasti. Askartelut tuntuvat jäävän aina viime tinkaan.

Yleensä jonkinlainen idea joulukorttien visuaalisesta ideasta on kuitenkin alitajunnassa kytenyt jo jonkin aikaa. Tällä kertaa niin ei ollut. Umpimähkään silmäilin Pinterestissä erilaisia joulukortti-ideoita ja jonkinlaisen kuusivision kanssa lähdin kirjakauppaan kartonkeja hakemaan. Suunnitelmat menivät uusiksi, kun kartonkihyllyn värivalikoimat eivät miellyttäneetkään silmää. Pari hyllyä ammotti kokonaan tyhjyyttään, ehkäpä juuri niissä oli ollut kaipaamiani luonnonläheisiä sävyjä. Nyt hyllyissä oli jäljellä kirkkaat karkkivärit. Niin tai näin. Huomasin läheteväni kirjakaupasta valkoisen ja mustan lehtiön kanssa. Päättäisin sitten kotona, kumpaan väriin liittyen tulisi kortti-idea.

Jostain syystä askartelulaatikkooni on päätynyt melkoinen valikoima erilaisia metallinhohtoisia tusseja, mielestäni paksut Lidlistä ostetut ovat olleet laadukkaimpia ja pitkäikäisimpiä. Sellaiset kalliit ohutkärkiset kulta- ja hopeatussit tuntuvat jämähtävän aina hyvinkin nopeasti.


Piirtelin kartongille kolmenkokoiset ympyrät, joista leikkasin paperiveitsellä sisukset pois. Kartonki toimi sabloonana jonka avulla töpöttelin metallinhohtotusseilla joulupalloja mustalle kartongille. Aluksi piti tehdä vain kultamustia kortteja, mutta sitten löysin laatikoistani myös hopeatekstisiä jouluntoivotuskuvioita. Niihin ei kulta oikein sopinut, joten kokeilin ensin hopeisia palloja ja vähitellen huomasin töpötelleeni vähän kaikenvärisiä joulupalloja.

Jouluntoivotustekstit on liimattu kaksipuoleiselle pehmoteipillä korttiin niin, että se nousee vähän kohoille kortin pinnasta.

2 kommenttia: