tiistai 20. toukokuuta 2014

KesätunikaKesähelteiden yllättäessä teki mieli ommella jotain helppoa, nopeaa, kevyttä ja kesäistä. Näin varttuneemmalla iällä sitä on kummasti alkanut arvostaa pyllyn peittäviä malleja. Tunikat ovat kivoja, mutta valitettavasti tälle vartalotyypille usein ongelmallisia. Kun ylä- ja alakroppa on eri paria, on hankala löytää nätisti laskeutuvaa tunikaa. Päätin ottaa riskin.

Halusin tunikan isoilla kuvioilla ja etsin siihen kangasta, jonka kuvittelin laskeutuvan nätisti olematta kuitenkaan läpikuultavaa liesua. Tuo printti taisi kyllä näyttää kivemmalta pakassa kuin lopulta tunikassa, mutta kaipa tuokin kesäisenä tunikamekkona kelpaa.

Kaavaa ei taaskaan ollut, joten improvisoin kaavan eräästä pellavatunikastani. Pellavatunika on väljää mallia ja se on ostettu raskausaikana, nyt se on ehkä jo hieman turhankin väljää mallia, mutta eipä muutakaan kaavaa tähän hätään ollut. Olen pitänyt tuon pellavatunikan mallista juuri sen väljyyden ja huolettomuuden vuoksi. Tunikan voi vain "heittää päälle". Tästä kankaasta tuon tunikan toteutus väljänä ei kuitenkaan toiminut haluamallani tavalla. Edestä oli vielä ihan ok, mutta sivuprofiilissa näytin olevan  kuudennella kuulla raskaana. Spekulointeja välttääkseni koitin fiksata mallia kaventamalla tunikaa enemmän a-linjaiseksi. Otin kummaltakin sivulta tuuman verran sisään yläosaa, helman leveys jäi entiselleen. Sivuprofiili parani tuon kavennuksen jälkeen, mutta etuprofiilista tuli hieman erilainen kuin olin ajatellut. Paras kompromissi taitaisi olla ensimmäisen version etuprofiili ja kavennetun sivuprofiili. Ompelujälkeen olen tällä kertaa jo ihan tyytyväinen. Mallikin oli sen verran yksinkertainen, että vältyin kokonaan ratkomiselta! Jotain edistystä tapahtunut sentään :)

Ennen ja jälkeen fiksauksen


Kavennuksen jälkeen mallista tuli sen verran tyköistuva, että tätä tunikaa ei enää aivan heitetä päälle, mutta mahtuu silti ilman sivuvetoketjua.

Koesovitin kavennusta ensin hakaneulojen kanssa.

Koesovituksesta huolimatta tämä oli jännittävä vaihe...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti