keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kotitunika


 Taas kävi niin, että tuo kangas näytti kivemmalta pakassa kuin lopullisessa tunikassa. Mutta kangas yllätti toisellakin tavalla. Tai ei kai voi sanoa yllätti, halpa kun on harvemmin hyvää. Joka tapauksessa pesin kankaan etukäteen, kuten suositeltavaa kai on. Ilmeisesti käyttämäni kirjopesuohjelma oli tälle kankaalle liikaa. Noihin tummanruskeisiin kohtiin tuli ensimmäisessä pesussa uurteita! Rentoa arkitunikaa olin toki alunperin tekemässäkin, mutta harmittaa silti, kun kangas on jo valmiiksi kuluneen näköinen. No materiaaleihin nyt ei paljon huvennut ja helppo malli (jota käytin aiemmassakin tunikassa) valmistui miehen ja pojan kauppareissun ja tyttären päiväunien aikana. Tällä kertaa kun kaavat oli jo edelliseen tunikaan testattu, ei ratkojaakaan tarvittu lainkaan! Hiphei!

Uurteet

Opetus nro 1: Halpa on harvemmin hyvää. Olisikohan tämän kankaan kohdalla ollut parempi ommella ensin ja pestä sitten nurin päin jännittäen paljonko kangas kutistuu pesussa. Mene ja tiedä.

Opetus nro 2: Pakassa kangas näyttää usein erilaiselta kuin valmiissa vaatteessa. Oppiikohan tuohon? Että olisi silmää nähdä miltä valmis vaate tulee näyttämään. Toivottavasti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti