maanantai 16. toukokuuta 2016

Lionella-mekko


Piirtelin Lionella-mekon kaavat joskus talvella kirjastosta lainatusta Ottobre-lehdestä (3/2015). Vaikutti kivalta kaavalta. Aika monivaiheiselta tosin. Ajattelin käyttää kaavan testaukseen tätä plurumpaa keltaista trikoota. Ei sitten kovin paljoa harmittaisi, jos ei kaava olisikaan toimiva. Työn edetessä aloin jopa pitää tästä kankaasta, jonka väri oli alunperin mielestäni vääränsävyinen. Aplikoinnilla ja mustalla kanttauksella siihen sai sopivasti eloa. Hihansuut muutin pussimaisista "tavallisiksi", koska kaula-aukon musta kanttaus kaipasi mielestäni kaveria hihansuihin. Medaljonkibodyyn tein aiemmin samanlaisen alikeompeluaplikoinnin. Silloin tyttäreni tilasi itselleen samanlaisen paidan.


Helman kerroksellisuus ja epäsymmetrisyys on mielstäni kaavassa kiva juttu. Mutta vähän jo ompeluvaiheessa arveluttivat mittasuhteet. Taaskin näytti minun silmään jotenkin leveältä. Lyhyehkökinkö? (Kauhea sanahirviö, voi tätä suomenkieltä!) Päätin kuitenkin luottaa kaavaan. Mutta sovitusvaihe ei näyttänyt hyvältä. Leveä, kuten epäilinkin, mutta vielä pahempi tuo kaula-aukko. Ei näyttänyt nätiltä päällä. Aivan liian avara.  Harmitti. Aloin jo pitää tästä mekosta ja mallista. Ja peräti kankaastakin. Kovatöinenkin vielä. Pah.

Tarvittiin ulkopuoliset silmät kertomaan mikä mekon kokoamisessa meni pieleen: Olin ommellut tuon aplikoinnin takakappaleeseen, jonka oli siis tarkoituskin olla syvään uurrettu. Nyt on sitten takakappale edessä ja etukappale takana. Huoh.

Saattaahan olla, että tytön kasvaessa ei näyttäisi niin pahalta ja tulisi käyttöön. Taidan viedä sovitukseen ystäväni vuotta vanhemmalle tyttärelle. Pituushan tuossa ei sitten enää isommalle tytölle ole mekkomainen. Pikemminkin röyhelövyötäröinen tunika. Mutta jos edes jotain käyttöä tulisi. Jos näyttää edelleen isommankin tytön päällä pahalta, täytynee ryhtyä purkuhommiin ja koittaa yrittää keksiä jokin kikkakutonen mekon pelastamiseksi.


Ehkä teen seuraavalla kerralla jonkun Lionella-muunnelman, johon valitsen pidemmän ja kapeamman yläosan. Yhdistän siihen sitten Lionellan epäsymmetrisen helman. Ehkä. Tai ainakaan en ompele takakappaletta etupuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti