keskiviikko 4. toukokuuta 2016

DIY Fenkolijalkakylpysuola

 

Tajusin viikonloppuna, että tällä viikolla olisi tasan kolme koulupäivää. Se tarkoitti myös sitä, että oppilaiden kanssa tehtäviin äitienpäivävalmisteluihin käytettävä aika olisi rajallinen. Äitienpäiväkortit aloittamatta. Lahjoihin ei ideaakaan, saati sitten tarveaineita hankittuna. Puntaroinnin jälkeen tulin siihen lopputulemaan, että tekisimme oppilaiden kanssa äitienpäivälahjaksi kotitekoisia kylpysuolapurkkeja. Pilttipurkkeja löytyisi siivosukomeron lattialta yllin kyllin ja muut tarveaineet saisi hankittua lauantaina marketista.


Googlettamalla netistä löytyy useampiakin reseptejä. Käyttämämme kylpysuolaseoksen mittasuhteet ovat viitteellisiä.

Fenkolijalkakylpy (5 pilttipurkillista)

800 g merisuolaa
loraus oliiviöljyä
muutama tippa elintarvikeväriä
muutama tippa eteeristä öljyä (fenkoli)

Aluksi ajattelin käyttää eteerisenä öljynä kylppäristämme löytyvää eukalyptus-saunatuoksua. Lueskeltuani nettiä, en ollut kuitenkaan varma saunatuoksujen sopivuudesta kylpysuolaan, joten käväisin luontaistuotekaupasta ostamassa Frantsilan fenkolintuoksuista eteeristä öljyä.

Etiketin kääntöpuolelle kirjoitimme fenkolin vaikutuksista seuraavaa:

Fenkoli on aniksen tuoksuinen öljy, 
joka on antiseptinen ja lihasjännityksiä laukaiseva. 
Se on nesteitä poistava ja aineenvaihduntaa kiihdyttävä öljy.

Frantsilan sivut lupaavat tuotteelle myös yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista terveysvaikutusta mm. selluliittiin, liikalihavuuteen sekä ikääntyvän ja veltostuvan ihon hoitoon. Luontaistuotekaupassa valitsin tuotteen kuitenkin ihan puhtaasti tuoksun perusteella. Mutta mikäli nuo terveysvaikutukset ovat sinne päinkään soveltunee kai oivallisesti jalkakylpyihin.


Pilttipurkkien kannet maalasimme spray-pohjamaalilla. Yllätyksenä tuli, kuinka monta kertaa käsittelyn joutui uusimaan. Onneksi oli lämmin päivä ja auringonpaisteessa spay-käsittelyn sai uusittua muutaman minuutin välein. Mieheni mukaan tuo valkoinen väri on juurikin se kaikkein heikoiten peittävä. Huomattiin. Lopulta lukuisten maalikerrosten jälkeen Bonan nalle saatiin vihdoin peittoon.

Kannet tuunattiin vielä kangastilkuilla tai ohuilla kuviopapereilla. Etikettejä varten printtasin kuvat täältä.

Teimme annoksia aina merisuolapaketillinen kerrallaan (5 pilttipurkillista). Viimeisestä erästä jäi aika reilusti yli ja tein samalla itselleni muutaman purkillisen kesäloman alkajaisiksi tarhan tädeille annettavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti