keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Lohenpunaiset velourhousut


Tilaamani velourkankaan piti olla oranssia. Kai se jotain sinne päin onkin, mutta omaan silmääni enemmän lohenpunainen. Ei siitä ainakaan pojalle housuja tehtäisi. Väri ei siis ollut ihan sitä, mitä odotin ja kangas jäi pitkäksi aikaa marinoitumaan laatikkoon. Koska uusi kangastilaus on kuitenkin jo postissa tuloillaan ja kangaslaatikkoon tarvittiin tilaa, sain vihdoin ommeltua tästä odottamaan jääneestä velourista tyttärelle housut. Vähän toki lämpimät näille viime päivien lähes hellettä hipoville kevätkeleille. Toisaalta koko oli aika reilu, joten tullee käyttöön pikemminkin syksyllä.


Housujen omistaja ei ollut tällä kertaa kovin kuvaustuulella, joten sovituskuvat jäivät ottamatta. Toisaalta oikeamman kokoisetkin ovat varmaan sitten vasta syksymmällä. Alunperin tarkoitus oli ommella taakse yksi tasku mustavalkoisesta Paratiisin puutarha joustofroteetilkusta. Ompelinkin, mutta sovittaessa tuo tasku ei mielestäni näyttänyt olevan aivan parhaalla mahdollisella korkeudella, joten otin pois koko takataskun.

Kaava muunneltu OB 1/2012 Little Rabbitin kaavasta. Vyötärölle laitoin nauhojen sijaan raitaresorin ja lahkeen resoreistakin tein hieman kaavaa pidemmät. Oli tosi leveä malli, joten ajoin saumurilla sivusaumasta aika reilusti leveyttä pois. Jäivät silti meidän kaposelle neidille leveyden puolesta aika reiluiksi.


Äitienpäivän heräteostoksena jäi käteen nuo kuvausalustana toimineet tähtilaatikostot. Lähikaupassamme Honkkarissa olivat -50%:n alennuksessa. Toinen niistä koko putiikin viimeinen ja möivät mallikappaleen huokeaan 15 €:n hintaan. Yhteishintaa tähtitorneille kertyi huikeat 40 €. Neitimme on saanut viime aikoina valtavan palapeli-innostuksen päälle. Olohuoneen lattia näyttää siis päivittäin tältä: Levällään on Muumipalapeliä, Frozen-palapeliä, Dusty-palapeliä, Touhulat-palapeliä, Puuha Pete -palapeliä jne... Palapelien laatikot ovat alkaneet ajan saatossa irvistää milloin mistäkin kulmasta. Repaleisten palapelilaatikkopinojen tilalle olohuoneen nurkkaan kotiutuivat nyt siis tähtitornit, joiden irrotettaviin laatikoihin palapelin palaset (toivon mukaan)  keräillään. (Tämä osio palapelirakentelusta on vielä vähän hakusessa).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti