maanantai 29. toukokuuta 2017

Aurinkoiset kesähousut


Joku aika sitten testasin uusimman Ottobren (3/2017) Summer Kids -kaavaa. Malli oli neidillemme kovin väljä ja jo tuolloin jouduin kaventelemaan housuja reilulla kädellä. Summer Kidsissä etukappale on ommeltu yhdestä palasesta, koska joutuisin alkuperäiskaavaa joka tapauksessa kaventamaan, päätin muokata mallin niin, että etukappale ommellaan kahdesta osasta. Alkuperäiskaavasta ei lopulta tainnut ihan hirveästi jäädä jäljelle. Toisaalta tarkoitukseni olikin muokata kerrankin tyttärelleni hyvin istuvat leggarit


Ompeluharrastukseni ollessa vasta alkutaipaleella, ostin Hellapuusta kympillä tilkkusäkin. Paperikassillisen täyteen sullottuna erinäköisiä, -muotoisia ja -kokoisia kankaita. Sittemmin noita sekalaisia tilkkuja on kertynyt yllin kyllin ihan omistakin ompelujämistä, mutta aika monta projektia on jo syntynyt tuosta kympin kassistakin. Tämä kangas on poimittu juurikin tuolta Hellapuun tilkkusäkistä. Pitkiä kapeita soiroja, joilla ei olisi niin väliksi, jos kaavamuokkauskokeiluni karahtaisivat kiville. Vaan hyvin kävi. Kerrankin onnistuin ompelemaan hyvin istuvat leggarit! Vaikka kangasta oli niukalta, sain vieläpä kuviokohdistuksen edestä ja takaa osumaan aika kivasti. Sivusaumoilla ei niin väliksikään.


Malli tällä kertaa kipsikätisenä. Kuten rosoisista polvistakin huomaa, tälle neidille aina sattuu ja tapahtuu. Onneksi kipsi ei ole paljon neidin menoa haitannut ja kohtapa tuo saadaan toivon mukaan jo poiskin.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen kuosi ja leggarit kyllä istuu hyvin! Ottobren kaavoissa on kyllä meidänkin lapsille yleensä liiaksi väljyyttä..

    VastaaPoista