lauantai 13. toukokuuta 2017

Folklore-sukat


 

Idea folklore-sukkiin on kytenyt jo pitkään. Lieneekö sitten Suomi 100 hypetys saanut alitajunnan haluamaan jotain hyvin perinteikästä kirjoneulekuviota. Vaikka tiedä sitten, kallistuuko enemmän naapurimaiden puoleen tämä kyseinen mallikerta. Kansanperinnettä joka tapauksessa. Laitoin joskus Pinterestistä talteen tämän mallin pelkistetyistä ukoista ja akoista. Jotenkin näin päässäni mallikerran heti punavalkoisena. Nyt kun idean linkittämistä varten seurasin itsekin tarkemmin talteen poimimaani Pinterest-linkin alkuperää, huomasin kuvia eteenpäin selaillessa, että myös niissä tuo kuvio oli toteutettu juurikin punavalkoisena.


Aluksi aloitin varteen mallikerranmukaisen kukkaiskuvion, mutta totesin sen olevan sukan varteen liian isoa. Kukkakuvio jäi sukan varressa jotenkin sekavaksi ja purin aloittamani kuvioinnin. En oikein keksinyt tilalle mitään mielekästä, joten päätin jatkaa noita ukko-akkarivistön reunaan neulottuja neliöitä sukan loppuosuudellekin.


Nyt jos aloittaisin sukat uudelleen, tekisin muutamia juttuja toisin. Aloitusresorin neuloisin punaisella. Samoin nuo kärkikavennusten reunat. Nyt neuloin kavennuskohdissa 4 silmukan leveydeltä valkoisella. Ainakin omaan silmääni tuo valkoinen raita kavennusten reunassa näyttää vähän pöljältä. Punainen olisi ehkä vähemmän pöljä. Mene ja tiedä, mutten purkaakaan enää jaksanut. Tämmöiset nyt tuli.


Toinen pöljyys tapahtui varren takaosassa. Ukko-akka -kuvion jälkeen aloin kaventelemaan vartta nilkkaa kohti. Neuloin keskelle taakse tuollaisen "vetoketjua" muistuttavan pystyraidan, kun ajattelin että kavennan sitten sen molemmin puolin tasaisesti. Sinänsä ajatuksena ihan ok, mutta taas jos toisen kerran tekisin, neuloisin tuonne taakse palkin näitä neliöitä enkä tuollaista "vetoketjukuviota".

Lankana Novitan Venla. Puikot 2.25. Varressa ja ukko-akka -kuviossa silmukoita 96, neliörivistössä aluksi 95. Jalkaosaan kaventelin määrän tasaisesti 80 silmukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti