maanantai 8. toukokuuta 2017

Tilkkupäivä


Viikonloppu antoi vähän jo viitteitä siitä, että kevät saattaisi sittenkin olla tuloillaan. Tänä aamuna satoikin sitten taas räntää. Riittäisi jo. Ensimmäisten lämpimien päivien myötä aloitin kuitenkin jokakeväisen perinteeni: Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta selkäkrampista. Jep, joka vuosi sama virhe. On näköjään pakko heilua haravan varressa, kunnes selkä irtisanoo sopimuksensa siitä hommasta. Lauantain kun haravoi pihaa ja pientareita, sunnuntain saikin viettää ompelupäivänä.


Iski tilkkujen tuhoamisvimma. Kaivoin tilkkulaatikkoni pohjiaan myöten ja lopputuloksena syntyi pojalle kolmet uudet bokserit. Kätyrikankaasta riitti peräti jokaiseen palaseen samaa kangasta, joskin nuo keskipalat edessä ja takana jouduin taiteilemaan väärään langansuuntaan. Onneksi kuvio on sen verran sekava ja melskeinen, ettei haittaa, vaikka keskiosassa kätyrit ovat kellahtaneet. Joustoa löytyi kumpaankin suuntaan, nähtäväksi jää, miten sitten pitää muotonsa.


Kahdet muut bokserit on koottu niin pienistä rippeistä, että niihin joutui miksailemaan kahta eri kangasta. Toisaalta ihan kivat niin. Kaavana näissä Mr Leopard (OB 6/2016). Varmasti helpommalla pääsisi, kun kävisi marketista ostamassa paketillisen kalsareita, mutta jotenkin merkillisellä tavalla palkitsevaa, kun saa pienistä rippeistä ja riekaleista ommeltua käyttökelpoisia vaatteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti