sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Perus collaritPoikani housulaatikossa tuntuu solkenaan toistuvan sama ilmiö: puhkinaiset polvet ja knaftit lahkeet. Tilanne kaipaa selvästi päivitystä. Housujen luottokaavani on jo pitkään ollut Happy Champ (OB 6/2014), tuota samaa luottokaavaa sovelsin tälläkin kertaa. Nyt karsin siitä kaiken ylimääräisen pois. Ei takataskuja, ei etutaskuja. Pelkät peruscollarit huutavaan housupulaan. Käyttäjältä tuli tosin heti palautetta, että taskut olisi tarvinnut olla. Ehkä niihin seuraaviin taas taskujen kanssa.


Paitana päällä tällä  kertaa syksyllä ompelemani Ryhmä Hau -paita, pikkusiskolleen ompelin tuolloin  samasta kankaasta Paperplane-kaavaa mukaillen mekkosen, mutta jostain syystä kuvaamatta ovat jääneet kummatkin.


Vanhoissa collareissa puhkinaiset polvet saivat paikaksi tällaiset oliot. Sitä mitä ei voi peittää, pitää korostaa -logiikan mukaan ompelin lahkeen sisäpuolelle aplikoidut paikat ja leikkelin reiät polvissa isommiksi.


Hetken kyllä mietin näitä polvipaikkoja aplikoidessa, että oliko hommassa järjen häivääkään. Lahkeen sisällä ompelutila oli tuskaisen pieni ja kuvioita kinnittäessä sai nysvätä toden teolla. Melkeinpä samassa ajassa olisi ommellut uudet peruspertticollarit. Toisaalta poika itse oli kovinkin iloinen uusista polvipaikoistaan. Kai niillä vielä hetkeksi tulee käyttöikää housuille -Kunnes ne lahkeetkin jäävät liian knaftiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti