sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Summer Kids caprileggaritOmpelin eilen illalla pojalleni tilkuista Ryhmä Hau -boksereita, kun tytär tuli ilmoittamaan, että myös hänelle pitää ommella shortsit. Pengottuaan kangaslaatikkoni pohjiaan myöten ja puntaroituaan pitkään eri kuosivaihtoehtoja, löysi hän lopulta Verson Puodin pinkkiä Auringonkukkaa. Siitä pöksyt tuli ommella. Mielessä välähti heti Ompeluelämää-ryhmässä näkemäni legginssien kuviokohdistusmokat. Kyseinen kangas oli juuri sellainen, että huolimattomalla kohdistuksella näistä tulisi kotihousut.


Ajattelin pelata varman päälle ja valitsin kaavaksi uusimman Ottobren (3/2017) Summer Kids mallin. Tuossa etukappale tehdään yhdestä osasta, jolloin hävyttömän etumuksen mahdollisuus poistuisi. Takasaumassakin sain kuvion osumaan aika mukavasti.

Kaavan kanssa sen sijaan oli vähän työstämistä. Puntaroin alunperin teenkö koossa 98 vai 104. Koska neiti on aika sutjakkaa mallia, päädyin kokoon 98. Ensisovituksella pöksyt näyttivät ihan kamalilta, etenkin etumus näytti ihan pöljältä. Päädyin saumuroimaan kummastakin sivusaumasta reilun siivun pois. Toinen sovitus näytti jo paremmalta, mutta turhaa väljyyttä oli edelleen edessä ja lahkeissa. Kavensin sivuja entisestään. Lopulta sain caprileggarit näyttämään kutakuinkin passelilta. Etumukseen jäi edelleen pientä löysyyttä, mikä johtunee tuosta 1-osaiseta etuosasta. Takamus istuu erinomaisesti. Ehkäpä surautan tilkuista vielä toiset shortsit niin että kavennan mallia suosiolla ja tuunaan etuosan kahdesta palasesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti