sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Hieman erilainen joulukori


Ekaluokkalaiseni innoittamana sukelsin kanavapujottelun syövereihin. Poikani oli aloittanut tekemään koulussa vohvelikankaasta peflettiä. Sellainen haluttiin nyt tehdä kotonakin eikä siinä sitten muu auttanut kuin lähteä vohvelikangasta ostamaan. Poikani ensimmäinen kangasvalinta oli tuollainen aika tyylikkään värinen tummansininen. Paitsi että siinä nuo langat olivat aika vaikeannäköisesti, kovin "matalalta" näytti tuo vohvelikuvio. Halusin pelata varman päälle ja ostimme varmuuden vuoksi myös toisenlaista sinistä vohvelikangasta, sellasta, jossa nuo langat olisi paljon helpommin poimittavissa. Epäilykseni osoittautui oikeaksi ja alkuperäinen valinta olisi ollut pojalleni aika haastava, enkä halunnut, että innostus tyssää hankalaan materiaaliin. Niinpä meille jäi käyttämättä tuo tummansininen pala.


Mieheni ehdotti, että pujottelisin siitä naapureille nimikoidut pefletit joululahjaksi. Meillä on tapana joulun alla antaa aina jokin pieni muistaminen puolin ja toisin. Niinpä sitten nappasin neulan käteen ja aloin fiilistellä ala-astekässän muistoissa. Kuvioinniksi halusin tehdä jotain hieman erilaista, ei niin perinteistä. Jostain syystä ensimmäinen mielleyhtymäni tuosta kankaan värin ja valkoisen pujottelulangan yhdistelmästä oli sydänkäyrä. Älkää edes kysykö miksi. Googletin sydänkäyrää ja aloin ruutupaperille luonnostella sopivanlaista käppyrää.


Pefletin alareunaan pujottelin nimet. Vanhalla kunnon lenkkikaunolla tottakai. Poikani tosin ihmetteli, miksi ihmeessä kirjoitin pefletin reunaan KONTTU! 😀1 kommentti: