keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Jämäpalapussukat


Töiden puolesta kevät oli varsin kiireinen, joten aikaa käsitöiden tekoon ja blogin päivittämiseen ei liiemmälti ollut. Toukokuun viimeisellä viikolla kaivoin kuitenkin pitkän tauon jälkeen ompelutarvikkeet esille, samalla ekaluokkalainen poikani ilmoitti haluavansa ommella opettajalleen lahjan. Tuollaisella hetkellä kiire unohtuu ja käsitöitä arvostavana äitinä tietää tehneensä jotain oikein. Oma ompeluprojektini jäi taka-alalle ja ryhdyimme poikani kanssa suunnittelemaan sopivaa ompeluprojektia. Päädyimme kännykkäpussiin. Poikani valitsi tilkuista mieleisensä kankaan ja pian opettajalle surauteltiinkin jo pöllöpussukkaa. Toki "työnjohdollisesti" autoin projektissa paljon. Leikkelin kankaat valmiiksi sekä kiinnitin vetoketjun ja hihnan. Mutta muilta osin itse ompelutyö jäi ekaluokkalaiselle. Ompelukoneen käyttö ja oman ompelujäljen tarkastelu aiheutti ekaluokkalaisessa suurta ylpeyttä.


Projekti tosin aiheutti äidilleen hieman lisätöitä, sillä myös 5-vuotias pikkusiskonsa ilmoitti haluavansa antaa kännykkäpussit tarhatädeille lahjaksi. Viimeistä tarhapäivää edeltävänä iltana tuli kolmen pussin lisätilaus. Tälläkin kertaa lahjan antaja sai itse valita tilkuista sopivat kankaat. Valinnoissa puntaroitiin tarkasti mm. tarhatätien lempivärit. Tyttäreni pääsi myös itse ohjastamaan ompelukonetta, vaikka 5-vuotiaan kärsivällisyys ei aivan kaikkien kolmen pussukan ompeluun riittänytkään. Sopivin väliajoin hän kävi kuitenkin surauttelemassa suoria saumoja yhteen saaden arvokasta itse ompelun kokemusta.


Pussukoiden hihnakiinnitykset ovat keskenään hieman erilaisia riippuen millaisia tarvikkeita varastoistani sitten sattuikaan löytymään.


Niin ikään vetoketjujen ja hihnojen värit valikoituivat hieman sen mukaan mitä käsillä sattui olemaan.2 kommenttia:

  1. Ihania lahjoja. Hieno idea ekaluokkalaiselta! ❤️ Minä oon muutamana päivänä yrittänyt saada itselleni kännykän kokoista pussukkaa, mutta sain aikaiseksi vain muutaman vääränkokoisen.. :D Onneksi on laukun tarvitsijoita muitakin.. yksi on jälleen tekeillä, toivottavasti sopivan kokoinen, mutta ompelukoneeni sanoi sopimuksen irti ja hihnatarvikkeetkin täytyisi hakea kaupasta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, tosi turhauttavaa, jos olisi inspiraatio päällä ja kone ei toimi. Toivottavasti saat pian koneen kuntoon.

      Poista