keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Tilkkuöttiksen kaveri


Pikkusiskon suunnittelema Tilkkuöttis, tai ehkä tarkemmin ottaen Ylen toimittajan osoittama kiinnostus Tilkkuöttistä kohtaan innosti myös isoveljen suunnittelemaan oman pehmo-otuksensa. Minulle annettiin tarkka suunnitelma otuksesta. Piirroksessa on saumanvarat ja kaikki!


Suu piti olla vetoketjulla avattava. Lisävaatimuksena matkan varrella tuli kieli. Suunnitelma oli sen verran monimutkainen, että kaavoitukseen ja ompeluun tarvittiin kyllä äidin apua. Jalat ja kädet pikkumies sai ommella itse. Samoin palojen kääntämisen ja täyttämisen herra sai tehdä itse. Tärkein osa projektia oli kuitenkin tilkkujen valinta.


Kaveri sai nimekseen Kuningas Aleksi 572. Iltiksessä oli joskus kuulemma tehty esineanimaatioita. Sellainen piti nyt tehdä Kuningas Aleksista. Kuvasimme Stop Motionilla Kuningas Aleksi 572:n ja Tilkkuöttiksen temppuiluja ja teimme lyhyitä animaatioita. Ihan hauskaa kesäpuuhaa lasten kanssa. Pidemmällä kärsivällisyydellä tuotoksista olisi ehkä tullut vähemmän nykiviä. Tässä tapauksessa prosessi oli kuitenkin itse tuotosta tärkeämpää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti