lauantai 10. heinäkuuta 2021

Mekko kesäisiin juhliin


Näin koululaisena neitimme on kuluneen vuoden aikana kasvanut pituutta humahduksessa ja niinpä kaikki vähänkään juhlavammat mekotkin ovat jääneet pieniksi. Mitään hirmuista juhlakimaraa ei tälle kesälle ole luvassa, mutta parit rippijuhlat kuitenkin. Toiset jo tässä mekossa juhlittuna ja toiset vielä edessä.


Romantic bambi -kangas on tilattu Nappinjan kesä-alesta, ihan perustrikoota, mutta kuosi oli ihana. Testasin tuota itse kehittelemääni mekkokaavaa aiemmin juhannusmekon kanssa. Tähän pidensin helmaa, sillä kangasta oli enemmän käytössä. Tai oikeastaan olin taas itse tilannut kangasta jotenkin sniidusti 90 cm, sillä kangasta tilatessa en tiennyt siitä tulevan tämäntyylinen mekko. Mutta iloisesti yllätyin kangaspalaa mitatessa: Nappinjasta olikin lähetetty minulle kokonainen metri kangasta. Kiitos Nappinja! 💗 Tuon ylimääräisen 10 cm:n ansiosta sain kankaan riittämään hienosti pidempään helmaan ja röyhelökaulukseen. Juhannusmekon kanssahan jouduin lopulta leikkaamaan röyhelöosan väärään langansuuntaan, joskaan siinä kuosissa suunnan muutos ei haitannut. Tämän kuosin kanssa bambit ja perhoset olisivat näyttäneet vähintäänkin pöljiltä vinottain. 

Huomiona kaavan suhteen itselleni: Tällainen röyhelökaulusmekko tai -paita kannattanee jatkossa kuitenkin tehdä ennemmin ohuemmasta/laskeutuvammasta trikoosta. Romantic Bambi oli jonkin verran paksumpaa ja jämäkämpää kangasta kuin aiemmin röyhelökaulusperiaatteella ompelemani juhannusmekon tai röyhelöpaidan kankaat. Jotenkin tässä tuo kaulus ei mielestäni laskeudu yhtä nätisti. En tiedä sitten kumpi vaikuttaa enemmän kankaan ominaisuus vai ompelijan taitamattomuus (vai molemmat), mutta tämän mekon kanssa kauluksella on pyrkimys kääntyä reunastaan helposti hieman ylöspäin. Vinkkejä otetaan vastaan, jos joku osaa kertoa, mitä olen ommellessa tehnyt väärin vai johtuuko vain yhdistelmästä paksumpi kangas ja kaareva reuna. Joka tapauksessa noissa kahdessa aiemmassa röyhelökauluskokeilussani ei vastaavaa ongelmaa ilmennyt. 

2 kommenttia: