lauantai 3. heinäkuuta 2021

Juhannusmekko

Juhannusmekkopostaukseni tulee vähän myöhässä, mutta mekko valmistui juuri juhannuksen alla ja juhannuksen jälkeen olen käynyt kotona vain piipahtamassa pyykkiä pesemässä ja pakkaamassa laukut uuteen reissuun... ja vähän myös ompelemassa, sillä lähiaikoina on edessä kahdet rippijuhlat, joihin tarvitaan tyttärelle myös vähän juhlavampi mekko. Blogin päivitykseen ei siis ole ollut oikein aikaa.

Tämä juhannusmekko syntyi oikeastaan vähän vahingossa keskellä jo ennestään tiukkaa aikataulua. Ruokakauppareissullani päätin piipahtaa viereisessä kangaskaupassa ostamassa täsmäostoksena vihreää tikkauslankaa. Lasten kanssa. Ja hups. Tuolla täsmäostosreissulla mukaan tarttui myös viidakkokangasta, josta tyttäreni ilmoitti haluavansa mekon. Ja pinkkiä camotrikoota, sillä poikani vaati saada pinkin camopaidan. Ja taisi mukaan lähteä ale-korista myös huokeaa kaavantestausplurua itselle.


"Äiti millon se mun viidakkomekko on oikein valmis?" Keskellä juhannuspakkaamisia surautin siis vielä viime hetkillä tyttärelleni juhannusmekon vedetään hatusta -kaavoin. Tai ei täysin vedetään hatusta. Aiemmin olin ostopaidan pohjalta piirrellyt kaavat röyhelökauluspaitaan ja mieleen jäi kytemään ajatus röyhelökaulusmekosta. Mutulla jatkoin ja leventelin helmaa, jotta sain modattua paidan pohjalta mekon. Näin jälkiviisaana todettakoon, että helma olisi voinut olla vähän pidempikin, mutta kangasta oli hyvin rajallisesti, sillä ostohetkellä itsellä ei ollut vielä visiota siitä, millainen mekko siitä olisi tuloillaan. Tuon röyhelöosankin jouduin itse asiassa leikkaamaan väärään langansuuntaan, sillä muutoin kangas ei olisi riittänyt. Onneksi kuvio on sellainen, ettei tuolla kankaan suunnalla ole sinällään merkitystä. Kangas on jonkinlaista viskoositrikoota. Ehkä. Tuotetiotoja näistä Jättirätin kankaista kun harvemmin on saatavilla, joten arvio perustuu kirjaimellisesti näppituntumaan. Joka tapauksessa melko kevyttä ja nätisti laskeutuvaa. Röyhelöt asettuivat aika kivasti. Tällä extempore-kankaalla röyhelökaulusmekon kaavaa testattuani rohkenin leikellä röyhelökaulusmallisen mekon siitä rippijuhliin tarkoitetusta fiinimmästäkin kankaasta. Tosin helmastaan pidemmän version. Siitä postausta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti