keskiviikko 30. elokuuta 2023

Astetta fiinimpi sporttipaita

Kesäkuun Ommel-festariostokseni jäivät melko maltillisiksi, Ikuisuus-kuosi Ommellisen kojulla osui kuitenkin heti silmään. Näin sen Sporttipaitana. Joustocollaria olisin halunnut, mutta kuosia ei ollut kuin trikoona. Otin sitten sitä. Äsken katsoin, että kullanvärisenä kuosia löytyisi nyt verkkokaupassa joustocollarinakin. Ehkäpä löytyi jo silloin kesäkuussakin, mutta ruskea trikoo tuolta nyt lähti matkaan. Jostain syystä vaatteisiini on tupannut pukkaamaan viime aikoina kovasti ruskean sävyjä. Toisaalta äsken tuolla Ommellisen sivuilla seikkaillessa kyseinen kuosi viininpunaisena näytti melkeinpä vielä paremmalta. Olikohan tuota viininpunaisena jo Ommel-festareilla? Ehkäpä ruskeakauteni on vähitellen kääntymässä viininpunaisen suuntaan, sillä eilen nyörinostoreissulla JättiRätistä jäi puoli vanhingossa käteen viininpunainen kaavantestaustrikoo. 

Tykkään kyllä paidasta kovasti. Ja tuosta väristäkin, vaikkakin jossain kohtaa paitaa sovittaessa tuli vähän sellaiset Myrna-fibat. Vaikka eihän kuosissa ole sama kukka ensinkään. Ehkä se on tuo värimaailma. Muistan miten lapsena kaverini mummilla oli Myrna-kupit. En oikein koskaan kauheasti tykännyt niistä. Mutta jollain kummallisella tavalla olen melkein alkanut pitää niistäkin. En sillä tavalla, ettäkö sellaisia välttämättä itselle haluaisin, mutta jotain merkillistä nostalgiaa niissä on. Niin se maku muuttuu. Olihan ylipäätään ruskea lapsena inhokkivärini.

Muokkasin paidan kauluskaavan matalammaksi. Osin siitä syystä, että kangasta oli vain 1,5 metriä, mutta myös siksi, että mielestäni matalampikin kaulus toimii tässä mallissa varsin hyvin. Matalamman kauluksen tein edelliseenkin Sporttipaitaan. Tiedä sitten kuinka paljon tätä tulee varsinaisena sporttipaitana käytettyä, vaikka mallin nimi sellainen onkin. Ehkäpä tämä on pikemminkin sellainen astetta fiinimpi sporttipaita. Ohjeen mukaan tuohon kaulukseen kuuluisi nyöri. Nyörikujan sinne kyllä ompelin, mutta jätin lopulta nyörin pois, koska halusin vähentää paidan hupparimaisuutta.

2 kommenttia:

  1. Kiva vähän erikoisempi kangas ja sopii tuohon hupparityyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykästyin kyllä itsekin tuohon Ommellisen Ikuisuus-kuosiin. :)

      Poista