sunnuntai 20. elokuuta 2023

Olipa kerran ompelujumi


Koko kesä on mennyt melkoisessa ompeluhorroksessa. Olevinaan ei ole muka saanut otettua aikaa ompelulle ja tuotoksena onkin ollut vain muutama teeppari ja parit kalsarit. Sellaista varsinaista kutsumusta ompelukoiden äärelle ei tullut nytkään, mutta veljentytön 3-vuotissyntymäpäivästä sain vähän puoliväkinäisen kimmokkeen kaivaa koneet esiin pölyttymästä. Tosin tähänkin täytyi olevinaan ihan katsoa kalenterista aika, milloin olisi sellainen ilta, ettei olisi pakollisia muita keskeytyksiä (kuten esim. harkkakuskauksia). Pitkän ompelutauon jälkeen on jostain syystä vaikea virittää aivonsa ompeluasentoon, jos projektiin on luvassa keskeytyksiä. Jospa tämä nyt tästä lähtisi taas hiljalleen alkuun.

Jo perinteeksi on käynyt selättää ompelujumia leggareilla. Tartuin tähän toimintamalliin ja tuttuihin Paapiin Lilja-leggareiden kaavaan nytkin. Löysin jämäpalan tummanviininpunaista vähän stretch-farkunnäköistä joustavaa trikoota, josta riitti materiaaliksi juurikin pienen tytön legginseihin.

Halusin ommella laggareiden kaveriksi myös yläosan, mutta seuraava potentiaalinen jumi voi syntyä kaavojen piirtämisestä. Niinpä selailin valmiiksi leikellyt kaavani, josko sieltä löytyisi haluamassani koossa sopiva kaava. Turvauduin jälleen aiemminkin käyttämääni Happy Rainy Day -tunikamekkoon. Selkeä A-linjainen olisi ompelujumin jälkeen helppo vaihtoehto. Kaavasta poiketen sijoitin taskut sivusaumaan (alkuperäiskaavassa edessä). Taskukaavan nappasin senkin valmiiksi piirrellystä Raggae-jumpsuitin kaavasta.

Itse ompelu sujui itse asiassa aika simppelisti, työläintä taaskin oli päästä yli päänsisiäisestä ompelujumista ja jahkaamisesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti