sunnuntai 27. elokuuta 2023

Vielä kerran Liljaa

Pari kesää sitten ostin Nappinjasta lilansävyistä joustavaa farkkujoustocollaria.  Syystä, jota en tiedä, kangas on pesun jälkeen jäänyt odottamaan toteutustaan. Oli jo aikakin ottaa se työn alle. Samalla tajusin, että leggareiden luottokaavani Paapiin Liljan koot loppuvat 140 senttiin. Kääk! Tyttärelläni toki on edelleen 140-senttisiä vaatteita käytössä, mutta melkeinpä kallistun nykyään jo kokoa suurempaan. Ryhdyin selailemaan kaavalehtiä. Luulin että peruslegujen kaava löytyisi jos ei nyt jokaisesta, niin vähintäänkin joka toisesta kaavalehdestä. Vaan ei löytynyt. Vuosikertoja selaillessa löytyi toki jokunen vaihtoehto, joista randomilla valitsin yhden ja piirtelin kaavat 146 koossa.

Availin kankaan levälleen. Uusi KÄÄK! Luulin ostaneeni farkkujostocollaria metrin, mutta nuukuuspäissäni olinkin näköjään aikoinaan ostanut sitä vain 80 cm. Tuo 80 cm olisi toki vielä pari kesää sitten hienosti riittänytkin leggareihin. Vaan ei enää. Mitäs piti marinoida kangasta... Leviteltyäni Flamingo Laken (leggarikaava jonka vuoden 2021 Ottobrestä piirtelin) kaavan kankaalle, totesin, ettei kangas riittäisi alkuunkaan. Toisaalta Flamingo Laken kaava itsessään näytti hurjan isolta. Hain vertailun vuoksi parit tyttäreni legut. Jep. Flamingo Lake -legujen kaavat olivat valtavat. Ööö... ehkä ei näillä. Päätin turvautua vielä kerran tuttuihin hyväksi testattuhin Liljoihin. Kangas oli varsin venyvää, eli jousto kyllä antaisi myöden ja no... kankaan knaftius joka tapauksessa määritteli sitä kuinka pitkät lahkeet saisin. Pituus jäi vähän vajaaksi jopa tuosta 140 koosta. Leikkelin niin pitkät kuin sain.

Sovitusvaiheessa tilanne ei näyttänyt kovin pahalta. Periaatteessa lahkeen pituus olisi sellaisenaankin saattanut juuri ja juuri riittää. Juuri nyt. Mutta hyvin pian olisivat aavistuksen liian lyhyet. Päätin ommella legujen lahkeensuihin samaisesta trikoosta resorikaitaleet pidentämään lahkeita ja pidentämään housujen käyttöikää.

Ihan hyvät tuli. Mutta... Pian, hyvin pian, on edessä uuden leggariluottokaavan metsästys. Saa vinkata napakaksi ja hyväksi havaittuja tyttöjen leggarikaavoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti