perjantai 14. kesäkuuta 2019

Kesäpaitapäivitys


Vaari on aikamoinen tarinankertoja, yksi lastemme suosikkitarinoista on 70-80-luvun taitteelle sijoittuva tapaus, jolloin mustekala tarttui lonkerollaan sukeltamassa olleen vaarin jalkaan. Osin tuon tarinan vuoksi Ommel festareilta jäi käteen (muun muassa) Kangaskapinan mustekalan lokeroita. Muistan hypistelleeni tätä kangasta jo Tampereen kässämessuilla, mutta jäi silloin ostamatta. Kankaan tuntuma on hieman erilainen kuin perustrikoossa. Nähtäväksi jää, kuinka sitten kestää kulutusta ja pesuja.


Toisen kesäpaidan surautin pitkään marinoituneesta Verson puodin Hurmurin serkusta ja perus vaaleansinisestä trikoosta. Vähän arvelutti, olisiko tuo kuosi jo liian lälly, mutta poika tuntui pitävän siitä edelleen. Hurmurin serkkua on tosin vain paidan etumuksessa, hihat ja selkäosa ovat vaaleansiniset. Loppuosa Hurmurin serkusta taitaa tahtoa pikkusiskon hellemekoksi.


Kummankin paidan pohjakaavana on käytetty Graphic Printsiä (OB 3/2017) pienin muokkauksin. Poistin helmahalkiot ja lisäsin hieman leveyttä paitoihin. Hurmurin serkussa kaula-aukko on kaavan mukainen ja tällä kertaa sain jopa tuon v-aukon asettumaan poikkeuksellisen nätisti. Lonkeropaidassa kaula-aukko on pyöristetty.


Kangaslaatikot pursuavat edelleen, joten lähipäivinä lienee tiedossa lisää kesävaatepäivytyksiä. :)

2 kommenttia: