keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Korviksia leikkuujätteestä


Työkaverini jäi keväällä eläkkeelle, kesäloman alkaessa saimme häneltä jokainen kukkaset ja kortin, johon oli kirjoitettu kullekin oma mietelauseensa. Omassani luki "Ei sellast ol, etteikö sataan vuoteen tarttis." Osui ja upposi. 😂 Tämänkertaisen postaukseni materiaalit ovat sarjassamme kaikkea sitä ihminen kaappeihinsa haalii ja kaapeissaan säilöö.


Pussillinen nahkatilkkuja. Suikaleita, soiroja, riekaleita... Glitteriä, pinkkiä, pilkkua... On tilkkua joka lähtöön. Ihan tarkoituksella ostin tämän leikkuujätepussin nahkarukkasia myyvältä torikauppiaalta joitakin vuosia sitten. Sillä ajatuksella, että jos joku päivä tarttisi. Ja kun halvalla sai. Nyt tartti.


Siskoni kanssa kiertelimme Vanhassa Raumassa ja piipahdimme sadetta pakoon pikkuputiikkiin, jossa oli myynnissä erilaisia itse tehtyjä korviksia. Muun muassa nahkaisia tasseleita. Ullakon kätköihin jemmattu leikkuujätepussukka juolahti mieleen. Pikkusisko oli jäämässä yökylään, joten voisimme pitää illalla oman askartelupajan.  Itse tein pienemmät mustat tasselit. Kaupassa näyttivät kovin yksinkertaisesti toteutettavilta, joten pakko oli kokeilla. Ensimmäinen yritelmä jäi jotenkin liian ohueksi. Oli lisättävä suikaleita, etteivät näyttäisi niin köpösiltä. Lyhensinkin suikaleita. Ehkä liikaakin. Siskoni teki hieman rouheamman mallin. Pidemmillä ja paksummilla suikaleilla. Vaaleanpunainen nahkasuikale sopi aika kivasti tummanharmaiden tasseleiden sidontaan.


Siskoni teki myös sulkamallisen laukkukorun, johon nahan lisäksi yhdisteli myös heijastinkangasta. Jälkiviisaana tuli mieleen, että tuon heijastinkankaan olisi voinut liimata kaksipuoleiseksi. Ehkä ensi kerralla sitten.


Sulista inspiroituneena tein valkoiset sulkakorvikset. Hätäpäissäni iskin niihin naskalilla kiinnitysreiät ja muistin vasta sitten, että olin päivällä varta vasten ostanut tuollaisia nipsumallisia kiinnittimiä. Halusinkin sulkakorviksiin nuo nipsukiinnikkeet, joten leikkelin toiset sulat. 


Sitten tuli mieleen, että noihin rei'itettyihin sulkiin voisi lisätä toiset hieman pienemmät sulat kaveriksi. Tein ensin mustat, mutta sitten halusinkin vaaleanpunaiset. Joten tein molemmat. Rinkulaa hieman vääntämällä rei'itettyihin sulkakorviksiin pystyy nyt fiiliksen tai asun mukaan vaihtamaan joko mustat tai vaaleanpunaiset glittersulat.


Kun noiden mustien tasseleiden hapsut tuli lyhennettyä hieman turhankin lyhyiksi. päätin kokeilla vielä pelkistetympää hapsumallia vähän pidemmillä hapsuilla. Kangasliimalla lisäsin pienet blingblingit hapsujen kärkiin.


Nuo turkoosivalkoiset rinkulat tein aivan ensimmäisenä. Paitsi isoin rinkula oli niissä aluksi musta. Mutta sitten korvikset alkoivat kyseisellä väriyhdistelmällä näyttää silmiltä. En halunnut niistä silmiä ja vaihdoin taustaksi turkoosin glitterin. Jos värit olisi alunperin suunnitellut tällaisiksi, järkevämpää olisi ollut laittaa tuo glitter pienimmäksi rinkulaksi etualalle, koska glitternahan tausta on valkoinen ja turkoosin nahan tausta on turkoosi. Nyt korviksen kääntyessä tuo tausta valkoisena näyttää vähän pöljältä. Asia ei kuitenkaan niin paljoa häirinnyt, ettäkö olisin jaksanut lähteä säätämään tätä mallia enää toista kertaa.


Aika monet korut sitä näköjään tuli tehtyä leikkuujätteestä. Nyt täytyisi vain oppia vaihtelemaan noita korviksia. Kuulun vähän ihmistyyppiin, joka ei meikkaa, eikä pahemmin koruilla stailaa (koska on helpompaa pitää koko ajan niitä samoja pieniä hopeisia korviksia, joiden kanssa voi nukkua ja käydä suihkussa). Mutta jospa nyt opettelisin vaikka asujen mukaan vähän vaihtelemaankin korviksia. Ainakin niitä on kiva tehdä. 😊

2 kommenttia:

  1. Tuo on niin tuttua, "jos joskus tarttis".. 😊 Monenmoisia koruja niistä syntyikin! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä oli kyllä hauska tehdä. Ja aika paljon jäi vielä matskua seuraaviinkin projekteihin. :)

      Poista