torstai 2. heinäkuuta 2020

Teinikortteja


Konfirmaatiokortit ovat jotenkin hankalia. Ja varsinkin pojalle. Tai no ylipäätään kortti kuin kortti teinipojalle on aika hankala. Yhdistin tähän postaukseen nyt kaksikin teinikorttia, sattumoisin molemmat kummipojalleni tehtyjä. Tuo 15-vuotiskortti tosin jo keväällä, mutta yksinään siinä ei oikein tuntunut olevan juuri postauksen aineksia. Tässä ovat nyt sitten yhdistettynä nuo molemmat kortit, jospa ne toimisivat jollekin inspiraation lähteenä.


Pinterest tuotti tällä kertaa hyvin rönsyäviä osumia. Kukin ja pitsihörhötyksin koristeltuja tai yltiökristillisiä hengellistä puolta alleviivaavia kortteja. Kummatkaan eivät tässä tapauksessa tuntuneet oikein omilta. Halusin rippikortin olevan aika pelkistetty. Graafinen ja simppeli. Sitten Pinterestissä silmiin osui tämä kortti. Tyylillisesti oltiin jo aika lähellä sitä suuntaa, mihin halusin tähdätä, joskin inspiraatiokuvani oli synttärikortti eikä rippikortti. Sitten aloin penkoa kartonki- ja paperivarastojani. Pettymys. En löytänyt sieltä mieleisiäni sävyjä. Silmäni osuivat pöydällä lojuviin vastavärjäämiini lankakeriin. Toivomani sävyt löytyivät niistä. Ja siitä se ajatus sitten lähti.


Merkkasin kortin ylä- ja alareunaan sentin päässä toisistaan pienet merkit. Merkkien kohtaan leikkasin muutaman millin syvyiset lovet, joihin pingotin langat haluamassani värijärjestyksessä. Solmin langanpäät toisiinsa kortin takapuolelle ja peitin solmut värssypaperilla. Risti on leikelty kultakartongista ja liimattu kaksipuoleisella teipillä hieman koholle taustasta samoin kuin tuo "Rippipäivänäsi"-teksti. Onkohan tämä värjäysinnostus mennyt minulta jo vähän yli, kun alan askartelemaan värjäyksistäni jo teinipojalle korttiakin? 😂


Samainen kummipoika sai keväällä tällaisen tukkimiehen kirjanpidolla varustetun 15-vuotiskortin. Innostun usein haalimaan erilaisia washiteippejä, mutta sitten olen jostain syystä aika huono käyttämään niitä missään. Tähän nuo kynttilät sai kätevästi rustattua glitterteipin pätkistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti